clear

zoeken

search

De Nintendo Wii schopt kont!

22 maart 2007


Tot afgelopen weekend zag ik de Nintendo Wii hier en daar maar had ik er nog niet echt op gespeeld. Dat veranderde dus in Oosterhout.

Die Wii is nog steeds niet fatsoenlijk verkrijgbaar in de winkel. De beschikbaarheid is wereldwijd beperkt. Er zijn er inmiddels wel zes miljoen verkocht. Dat is helemaal niet slecht!
Wat me opvalt is dat bijna iedereen die er op speelt ook meteen overstag gaat; ik hoor iedereen zeggen dat ze ‘m toch ook willen kopen. Zelf had ik consoles an sich ook al uit mijn hoofd gezet maar de Wii heeft me alsnog van gedachten doen veranderen. Het is innovatief, intuïtief en spannend tegelijk. Het is een andere manier van besturen, een andere manier van spelen.

Ik was iets minder enthousiast over intensieve games als Wii Sports maar dat is gewoon omdat ik redelijk lui van aard ben. Als je na een avondje biertjes lurken nog een potje moet boksen op de Wii, ga je er helemaal aan. Nu begrijp ik ook de verhalen over het afvallen dankzij de Wii. Zweetgutsend gamen!

Zondag speelde ik voornamelijk oude cube-games maar achter me werd het hilarische spel Rayman Raving Rabbids gespeeld. Met koeien gooien, disco-dansen met konijnen, schieten met wc-ontstoppers, Krankzinnig!

De Wii, beste mensen, kun je blind in huis halen. Je gaat er veel plezier aan beleven.
Dat wilde ik toch nog even kwijt.

@

5 Reacties

  1. Robert schreef:

    Nog een aantal weken en dan kan ik hem ook zelf testen. Mijn werkgever heeft hem gekocht voor de ontspanningskamer. Ik ben erg benieuwd! Ik moet hem alleen wel delen met 100 andere collega’s en het werk moet er niet onder lijden… 😉

    Thuis hebben we een aangepaste X-Box, toen we hem destijds kochten van de 1e eigenaar, kregen we gelijk allemaal supergeavanceerde spellen erbij. De supergeavanceerde spellen staan nu te koop op Marktplaats (met uitzondering van Project Gotham Racing want dat is een geweldig spel) en we spelen voornamelijk spelletjes die op de harde schijf staan; Mario Kart voor de N64, Tetris Attack voor de SNES, etc.

    Die Nintendo Wii biedt echter spelletjes van hetzelfde soort genre (lekker simpel, lekker makkelijk speelbaar, grappige belevingseravaring) én met een interface. Ik ben dus benieuwd!

  2. Robert schreef:

    [knip]
    grappige belevingseravaring) én met een interface
    [/knip]

    Euhm, met een nieuwe, coolere interface dus.

    Groet,

    Robert

  3. Sybilla schreef:

    Yep, hier staat er ook een (van mijn zoon…) – en spierpijn dat je ervan kunt krijgen! Ubisoft heeft overigens ook leuke merchandise bij die raving rabbids: //flickr.com/photos/beebee/425531085/

  4. Daan schreef:

    Zal ik deze post doorsturen naar mijn sportschool? Is weer eens wat anders dan fitness 🙂

  5. @ Robert: stoer zeg! Maar een ontspanningsruimte? Hoe vaak ontspannen jullie dan? Is dat wat vroeger kantine heette of is het echt een soort grote huiskamer dan ofzo?

    Voor multiplay blijft de grote N echt koploper iig

    @ Syb: heb je het spel zelf ook dan?
    Wel leuke gadgets ^^

    @ Daan: dat boksen etc voelt echt als sporten. Op een groot scherm in zo’n centrum zou dat nog helemaal niet misstaan. Gewoon eens vragen!

Reageer