clear

zoeken

search

Jagen op zedendelinquenten met de Offender Locator van Vision 20/20

28 augustus 2007


Vorig jaar uitte ik mijn verbazing al over het feit dat de Amerikaanse overheid de NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats) van criminelen, met name zedendelinquenten, gewoon online publiceert.

Zojuist zag ik de Offender Locator van het bedrijf Vision 20/20. Je hoeft alleen maar een Amerikaanse plaatnaam, straat of postcode in te vullen en presto: je ziet in één oogopslag waar de ooit veroordeelde smeerpijpen wonen. Met naam en toenaam.

Vision 20/20 biedt drie hoofdproducten:

  1. De POM Offender Locator
  2. Het POM Alert System
  3. De POM Pilot

‘POM’ staat voor Peace of Mind. Op de website vind je een uitleg van de afzonderlijke producten. Ze richten zich allemaal op het op afstand monitoren van mensen en objecten. Zowel hun gedrag als hun locatie.

Ik krijg altijd een vreemde smaak in mijn mond van dit soort handel en dienstverlening. Er is niets mis met het verbeteren van de veiligheid en als je ergens wilt gaan wonen is het goed om te weten met wat voor soort buren je te maken krijgt…maar in Amerika gaat men toch altijd weer een stap verder dan goed kan zijn.

@

3 Reacties

  1. (-_-)zzZZzz schreef:

    Dat systeem moeten ze wat mij betreft in Nederland (en heel Europa) ook onmiddelijk invoeren… Kijk het publiceren van de gegevens van iedere arrestant vind ik weer net iets te ver gaan
    Zie bijvoorbeeld://pcsoweb.com/Inmate/SubjectResults.aspx?id=1223620

    Maar het publiceren van de gegevens van veroordeelden zie ik niet als een probleem maar eerder als een goede service van de overheid…

  2. Op zich zit er wel wat in…maar wat nu als je ten onrechte veroordeeld bent?

    Dat komt vaker voor dan je zou verwachten, zeker met het systeem in de VS.

    Sta je mooi met je tronie online….

  3. robert schreef:

    Precies en wat als je je leven betert?

    Sommige zedendelinquenten handelen vanuit een geestesziekte en worden daar via medicijnen voor behandeld. Je betert dan, voor zover dat mogelijk is, je leven.

    Doordat je echter met al je gegevens online staat, blijf je voor de rest van je leven aan de schandpaal genageld. Wat dan te doen als één van je buren met losse handjes besluit om je nog even extra te straffen?

    Wat zedendeliquenten doen is absoluut fout en daar mogen ze, wat mij betreft, hard voor gestraft worden. Maar op een gegeven moment moeten ook zulke mensen verder met hun leven zonder dat de angst bestaat dat ze elk moment in elkaar geslagen worden.

Reageer