clear

zoeken

search

Internet maakt meer kapot dan je lief is: zedendelinquenten online

18 april 2006


Eigenlijk dacht ik dat de gekste dingen nu wel zo’n beetje gezien had op het web. In de beginjaren verbaasde ik me nog dagelijks over alle grappige, expliciete, ranzige en spannende dingen die ik tegenkwam op het web, of aantrof in mijn mailbox maar de laatste jaren werd dat toch minder. Over-stimulatie prikkelt tenslotte niet lang.

Maar net voor het slapen gaan viel mijn oog op een nu.nl-bericht waar ik gewoon even op moest doorzoeken….

“Een 20-jarige Canadees heeft het afgelopen weekeinde in de Amerikaanse staat Maine twee mannen vermoord wier namen en adressen hij had gevonden op een website waarop de overheid informatie plaatst over daders van seksuele misdrijven.”

“Waar de overheid informatie plaatst over daders van seksuele misdrijven”???

Nu weet ik dat de Nederlandse Politie ook verdachten online zet om ze te kunnen vangen maar toen ik eenmaal terecht kwam op een relevante Amerikaanse website viel mijn mond echt open:
Naam en toenaam van zedendelinquenten, adressen met kaarten en ook hun foto’s, je kunt het zo gek niet bedenken. Zoek je willekeurig op de naam ‘Smith’ bijvoorbeeld en je krijgt alleen voor Arizona al 19 namen. Daarna is het een kwestie van doorklikken. Verontrustend.

Dan is het niet gek dat mensen het recht in eigen handen nemen. Doet me sterk denken aan de tijd dat lynchpartijen nog gewoon waren in ‘the land of the free and the home of the brave‘.
Bizarre informatie om mee te gaan dutten.

Tsjee….

@

Die relevante site overigens: the virtual librarian, is ook heel apart. Een soort grote broer van onze eigen Furillo. Een paar vluchtige klikjes leerde mij al dat een hoop links verouderd zijn maar wat een interessante databases zijn hier te vinden zeg: elke link op de homepage bevat er ook weer vele… Die ga ik later zeker nog eens uitpluizen!

2 Reacties

  1. Henk schreef:

    Zag op dat zelfde NU.nl datDutroux-handlanger Michel Nihoul vrijkomt. ‘t Is te hopen voor hem dat hij niet op zo’n site komt!

  2. Anoniem schreef:

    En wordt die Canadees nu ook weer met naam en toenaam genoemd op een andere site zodat iemand anders hem weer wat aan kan doen? It’s a strange world we’re living in!

Reageer