clear

zoeken

search

Het Netvibes Universe van DigiCMB

27 augustus 2007


Anderhalve maand geleden was ik behoorlijk onder de indruk van het Netvibes Universe OpenLearn. Naar aanleiding daarvan had ik contact met een ontwikkelaar bij Netvibes en mijmerde ik op Ning over de mogelijke invulling daarvan door bibliotheken.
Ik ben er nog niet aan toegekomen om zelf een aantal tabbladen in te richten en hoewel er wel een aantal reacties kwamen (ook via de mail) werd er door anderen ook niet veel ondernomen en bleef het vooralsnog bij mijmeren.

Een van de meest enthousiaste reacties kwam van Guus van den Brekel. Guus liet vorige week in een blogpost weten dat hij het niet bij mijmeren had gelaten maar daadwerkelijk aan de slag was gegaan. Fantastisch!

Het Universe waar Guus aan bouwt telt maar liefst 8 tabbladen en ziet er nu al indrukwekkend, uit, vind ik. De gekozen kleuren vind ik wat minder, maar het is natuurlijk de inhoud die telt. Wat mij betreft is dit een heel goed voorbeeld voor andere bibliotheken.

Natuurlijk richt dit Universe zich vooral op Medische Bibliotheken en de voor hen relevante bronnen maar ik hoop dat iedereen hieruit kan opmaken wat er zoal mogelijk is. Integratie van complete pagina’s, widgets, presentaties, rss-feeds, zoekfuncties en agenda’s: noem het maar op.
Je hebt geen website meer nodig straks.

Ronduit jaloers ben ik op het feit dat Guus erin is geslaagd Hyves te integreren in de pagina. Ik wacht namelijk al lang op het moment dat ik alle sociale netwerken kan onderbrengen in een Netvibes-tabblaadje. Dat zou een hoop dagelijks geklik en inloggen schelen.

Guus ontpopt zich wederom als pionier want hij is de eerste bibliotheekmedewerker die ermee aan de slag gaat volgens mij. Het is toch vreemd dat Netvibes inmiddels al 754 Universes telt en er nog geen bibliotheek bij zit…

Twee duimen omhoog dus, voor Guus en DigiCMB!

Overigens zie je al wekenlang een linkje in Netvibes (onder ‘voeg inhoud toe’-‘universes’) die meldt: ‘creĆ«er mijn eigen universe (binnenkort)’.

Daar wacht ik met smart op. Ik ben erg benieuwd.

@

Reageer