clear

zoeken

search

De Zeeuwse digitale versnippering

05 augustus 2007


Pierre Gorissen schrijft over een initiatief van Omroep Brabant: Brabant Blogt. Alleraardigst: het is de stem van ca. 50 Brabanders. De omroep bemoeit zich verder niet met de inhoud, zij verzamelt slechts en stelt de inhoud beschikbaar via Tumblr. Een mooie aanvulling op de eigen website.

Dat ziet er toch al een stuk beter uit dan in Zeeland vind ik. Op de site van Omroep Zeeland kijk ik maar zelden omdat die niet zo prettig oogt en navigeert, naar mijn idee. De content is ook vrij beperkt. Zeelandnet doet het wat dat betreft beter, zij integreren steeds meer andere Zeeuwse sites in hun aanbod. Dat is wel zo duidelijk en daar genereren ze ook nog eens veel bezoek mee.

Maar je vraagt je op een gegeven moment wel af of al die afzonderlijke initiatieven er niet beter aan zouden doen om samen te werken. Omroep Zeeland zou bijvoorbeeld wat kunnen doen met Juun.nl en Zeeland Logt. Over Juun schreef ik een jaar geleden al eens.

In de Zeeuwse Bibliotheek wordt er ook veel gesproken over mogelijke samenwerking. Geschiedenis Zeeland is een eerste samenwerkingsverband en momenteel zijn we met Zeelandnet aan het bekijken of we iets kunnen combineren met onze beeldbank.

Maar dan zijn er nog heel veel andere digitale initiatieven natuurlijk. Wat doen we met Literatuur in Zeeland? Kunnen we iets met de Zeeuwse Wikipedia? Met de buurtatlas? Met de provinciale krant? En met Zeeuwse gamers? Met de Roosevelt Academy en de Hogeschool Zeeland? De Zeeuwse Hyves? Zo zijn er nog talloze voorbeelden te bedenken.

Of is de versnippering juist goed en moeten we inderdaad inzetten op verschillende sites? Hoeveel overlap en onnodig werk ontstaat er dan? Verdwaalt de doelgroep dan niet?

Ik weet wel dat ik in dat geval een apart tabblaadje ‘Zeeland’ zou aanmaken in Netvibes om daar al het Zeeuwse nieuws zou lezen. Ware het niet dat veel sites nog niet eens RSS aanbieden. Daar maar op wachten dan. HVZeeland en de PZC zitten er in ieder geval wel al in.
Beter!

@

4 Reacties

  1. Jan Tweepuntnul schreef:

    en vergeet de ‘Zeeuwse Meisjes‘ niet 😉

  2. Volkomen open source 🙂

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    Hartstikke! Past wel bij je toch?

Reageer