clear

zoeken

search

vMTV, de online activeiten van muziekzender MTV

08 juli 2007


ViNT verwijst naar een filmpje waarin de virtuele plannen van muziekzender MTV worden onthuld.

Nu kijk ik eigenlijk nooit naar MTV en ik volg hun online activiteiten evenmin maar toen ik zojuist een kijkje name op de site van Virtual MTV was ik best onder de indruk. Zo kun je er software downloaden om de virtuele wereld van MTV, Virtual Laguna Beach, te betreden (met lagere systeemeisen dan bijvoorbeeld Second Life) en kun je tegen betaling gebruik maken van vMTV Max, om allerlei extra’s te verkrijgen.

Het is allemaal retecommercieel natuurlijk maar MTV is goed bezig, als het gaat om virtualiteit en interactiviteit. In de presentatie van MTV, op Picnic ’06, werd er veel nadruk gelegd op de online kanalen van de zender. Het moge duidelijk zijn dat MTV’s online aanwezigheid veel verder gaat dan dat.
Bovenstaand clipje is een demo van de nieuwe game ‘Rock Band’.

En over muziek gesproken: check meteen ook even dit overzicht van 90 essentiƫle muzieksites, op Mashable.

@

Reageer