clear

zoeken

search

Picnic 06 vrijdag: kiezen

29 september 2006


Het is weer ruw ontwaken in Mokum. Gaat de ene helft van de stad nog later naar bed dan ik, de andere helft is weer twee uur eerder wakker. De floeperds!
Vannacht was er ook heel veel hectiek voor de deur toen een Surinaamse meneer besloot een stukje te gaan zwemmen in de Keizersgracht. Ik heb nog nooit zo’n snelle respons gezien van zoveel hulpdiensten tegelijk. Mannen in kikvorspak hingen al aan de kademuur voordat ik stond te fotograferen. De video was helaas te donker. Het grappige van het verhaal was dat man er niet uit wilde en steeds wegzwom. Uiteindelijk wisten ze hem met een haak aan boord van een rondvaartboot te trekken….

Gisterochtend werden we meteen toegesproken door Jan-Peter. Wat je noemt een surrealistische opening. Ook vandaag zijn er weer live streams van de NOB, die de bezoekers gisteren ook op een biertje trakteerden. Sympathieke lieden daar bij de NOB 🙂

Vandaag wordt het een heel ander soort dag want nu moet er gekozen worden uit een overvol en interessant programma. En de dag kan best eens lang worden als ik het avondprogramma bekijk. Weet nog niet of ik mezelf daar ook nog in ga storten. Er ligt ook nog een avondje gamen bij een veramsterdamt Middelburgs maatje in het verschiet…

Gisteren zag ik nog sprekers van Microsoft, Habbo Hotel en MTV, en nog wat luitjens. Die man van MTV heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar al hun online kanalen. Daar had ik geen benul van.

Er wordt heel wat afgeblogd over picnic en als ik het zo even snel bekijk zie ik dat de meeste verslagen inderdaad veel meer ingaan op het inhoudelijke aspect. Ik zal over een paar dagen alle impressies verwerken tot een verhaaltje, met een overzicht van mijn persoonlijke favoriete sprekers. Nu houd ik het maar even bij korte impressies…Ik heb overigens ook heel wat gesprekjes gevoerd met interessante mensen. Ieder zijn eigen drijfveren en voorkeuren, maar allemaal een gemeenschappelijke interesse. Alleraardigst is dat. Zit je zomaar aan tafel met de directeur van The Box, die het helemaal opneemt voor het boek. Goed werk!

Nu mijn tas pakken, ontbijten en de tram weer in. En wil ik hier de buren nog bedanken voor de uitstekende internetverbinding. Chapeau!

Een nieuwe dag tegemoet…

@

Die opgezette honden overal zijn leuk trouwens, ik ga er eentje pikken voor op mijn balkon ^^

2 Reacties

  1. Dappere Bas schreef:

    Leuk he Mokkum. Dr is altijd wat te doen. Zo springt er een vent de gracht in en springt het verkeerslicht op groen.

    Nu nog smorgens eens met de fiets rond gaan rijden. Ga je helemaal leuk vinden.

    Leuk congres trouwens. (en leuke stukjes erover)

  2. Hee Bas,

    Alleraardigst kun je wel zeggen ja. Maar ik kom niet helemaal van Lillo hoor ^^

    Heb er in 92 gewoond, toen ik nog een jaartje ingeschreven stond bij de UvA (en ook weinig meer dan dat 🙂 )

    Prettig weekend!

    E

Reageer