clear

zoeken

search

Oproep: een Netvibes Universe voor Nederlandse Bibliotheken

12 juli 2007


Ik kreeg net een antwoord op een mail naar Netvibes: ik wilde graag weten wat je moet doen als je een eigen Universe wilt op Netvibes. Het lijkt me super om er een te hebben voor de NL Bibliotheken. En Netvibes liet me weten dat ze het aantal aanvragen nauwelijks aankunnen maar dat de service vooralsnog gratis is. De contactpersoon vroeg me alvast een pagina in te richten, zodat zij kunnen zien hoe ze het verder aanpakken.

Voor meer informatie over Universes zie eerdere posts: hier, hier en hier.

Nu kan ik natuurlijk naar eigen inzicht een tab inrichten, ik beschik al over een groot aantal feeds en gadgets. Maar: ik zou er nog veel meer willen. Ik zou er het liefst een hebben zoals die van 3voor12. Dus met zoekfuncties, muziek, een mooie beeldbank, koppeling naar Aladin, zoek en boek, enz.

Alle hulp is welkom. Als je goed kunt knutselen: maak het aan in Netvibes en stuur me de link. Tips en feedback zijn ook welkom.

Het is gratis, beste mensen en een buitengewoon mooie kans om iets fraais neer te zetten, zonder dikke subsidies, vergaderingen, enz.

Ik ben meer dan enthousiast!

Je kunt me mailen op zbdigitaal@gmail.com of op e.mijnsbergen@zeeuwsebibliotheek.nl

Deze oproep heb ik ook op Ning geplaatst.

@

Foto.

2 Reacties

  1. Edwin,
    ik ben al een tijdje aan het proberen een medbib universe aan te vragen, maar vooralsnog is de dienst niet zelf te activeren door gebruikers zelf en daar is het wachten op. Ook ik heb al wat zoekmodules, vaak op basis van een of andere bibliotheek toolbar gemaakt. Meest gebruikt is de Second Life Search Toolbox >800 downloads! Ik wil graag meehelpen aan een NL bib universe!
    groet,
    Guus

  2. Hoi Guus,

    Bedankt voor je reactie!

    Kijk ook ff op bibliotheek20.ning, daar staat ook de mailwisseling met Netvibes. Ze zijn bereid om een voorstelpagina verder uit te werken.
    Alles wat algemeen nuttig is voor bibliotheken, is welkom. Die SL-balk klinkt ook goed!
    Als jij me de links stuurt, of de opml’s, zal ik kijken of ik het kan verenigen. Met api’s etc heb ik geen ervaring dus als ik een beroep op jouw kennis mag doen: heel graag. Ik overzie nu nog niet waar ik mogelijk tegenaan loop…

    Groet,

    Edwin

Reageer