clear

zoeken

search

Online opslag van bestanden: een overzicht van tools en websites

29 juli 2007


Hoewel dit het tijdperk is van veel en goedkope opslagcapaciteit blijft het voor veel mensen een probleem om grote bestanden tijdelijk op te slaan of te versturen, op al die momenten dat zij niet achter hun eigen pc zitten. Als je even gebruik maakt van internet in de bieb heb je namelijk niet altijd een (externe) harde schijf of een USB-stick bij je en veel webmailprogramma’s hebben de maximale grootte van bijlagen bij e-mails vastgesteld op 10 of 15 Mb. Een willekeurig videootje heeft die omvang al snel.

Op zbdigitaal maakte ik al regelmatig melding van gratis tools voor online opslag; denk aan Box.net, Esnips en Senduit. Dat zijn nog steeds handige hulpmiddelen, vooral Box.net gebruik ik graag vanwege de optie om bestanden op een site of blog aan te bieden in de vorm van een widget.
Maar er zijn ook beperkingen. Zo mag een afzonderlijk bestand niet groter zijn dan 10 MB en heeft een gratis account een limiet van 25 of 100 Mb.

Niet getreurd! Mashable biedt de laatste weken veel lijsten en overzichten van tools en websites voor allerlei toepassingen en heeft nu ook een overzicht gemaakt van meer dan 80 (!) websites voor online opslag.
Ik heb ze nog niet eens goed bekeken maar weet zo ook al dat dit overzicht een bookmark waard is. In mijn geval in de vorm van deze blogpost. Alleen de site Driveway al. Per upload 500 Mb toegestaan!

Hier kun je ‘internetklanten’ met een gerust hart naar verwijzen in ieder geval.

En voor al die mensen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen: op dezelfde dag publiceerde Mashable ook nog een overzicht van 120 tools en bronnen voor de ontwikkeling van web-applicaties.

Je moet morgen niet kunnen zeggen dat je gisteren niet getipt bent, tenslotte.

@

3 Reacties

  1. (-_-)zzZZzz schreef:

    Toch wel verbaasd dat je Gspace niet noemt voor online opslag van data. Kun je gewoon je 2GB Gmailaccount gebruiken voor het opslaan van je gegevens.
    //addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1593

  2. Dat is ook een mooie inderdaad. Ik heb ‘m ooit wel eens genoemd overigens:

    //zbdigitaal.blogspot.com/2006/09/reclame-de-toekomst-van-de-uitgeverij.html

    Met een paar accounts kan je ook daar helemaal los!

  3. Henk schreef:

    Mooi plaatje (vooral de combi beeld en Trieste).

Reageer