clear

zoeken

search

Furl, del.icio.us en esnips

24 november 2005

Dag allemaal,

Het is leuk om te zien dat er steeds meer activiteit onstaat rondom de weblogs. Nog steeds in ontwikkeling maar de eerste bijdragen komen binnen. Deze week tips van Alinda en Andrea.

Alinda wijst op Furl, een handige tool om je bookmarks online te delen en bewaren. Zoals Alinda zelf zegt:

Naar mijn mening een handige tool (Met name voor Al@din) om zo altijd je favorieten bij de hand te hebben. Met name de mogelijkheid om binnen deze service door andere favorietenlijstjes te browsen spreekt mij erg aan. Door aan de toegevoegde sites trefwoorden en interessegebieden toe te kennen kun je makkelijk zoeken binnen de favorietenlijstjes. Zo kom je misschien op sites waar je anders nooit had aangedacht.
Heb zelf al een
beginnetje gemaakt met het aanleggen van een online favorietenlijstje op //www.furl.net/members/alinda. Ook een handigheidje is dat je een favorietenlijstje ook aan je rss-feeds kan toevoegen. Zo blijf je dus op de hoogte van alle nieuwe links die ik aan mijn favorietenlijstje toevoeg. Verder kun je furl ook aan je weblog/ website koppelen zo verschijnen al jou favorieten op je site..

De e-learning site van SURF besteedt aandacht aan dit onderwerp.

Andrea wijst op eSnips. Deze toepassing ligt eigenlijk in het verlengde van Furl. De Planet Download nieuwsbrief meldde er het volgende over:

“Webapplicaties lijken als paddestoelen uit de grond te schieten, met als klassiek voorbeeld natuurlijk good old webmail in al z’n vormen. Online bookmarks opslaan en al dan niet delen is een logisch vervolg, maar waarom zou je daar stoppen? Bestanden overal vandaan kunnen benaderen is nog veel handiger, of die bestanden nu foto’s, documenten of andere bestanden zijn.
Dat idee hadden ze bij eSnips.com en dus bouwden ze er een dienst voor. Via eSnips kun je willekeurig welke data uploaden, nadat je een gratis accountje hebt aangemaakt uiteraard. Standaard heb je 1 GB aan ruimte om te vullen, dus voorlopig kun je even vooruit. Je begint met twee mappen: muziek en foto’s. Die mappen zijn in principe prive, maar je kunt ervoor kiezen ze met anderen te delen. .
Ook kun je nieuwe mappen aanmaken, en de mappen zelfs een eigen icoontje geven. Uploaden werkt prima, hoewel de site als geheel af en toe een tikkie traag reageert. Het project verkeert dan ook nog in beta-stadium en is bovendien gratis, dus we klagen niet. Verder kent de site leuke features, als een ingebouwde slideshow voor foto’s in mappen en organiseren door middel van drag-and-drop (AJAX). Ook kun je een toolbar downloaden waarmee je eSnips makkelijker kunt gebruiken, zonder de site. “

Het wordt allemaal alleen maar mooier en handiger….. eerlijk zullen we alles delen!

Edwin

1 Reactie

  1. Anoniem schreef:

    //www.trendwatching.com/trends/life_caching.htm

    Cache your life before you share it!

    Kewl

Reageer