clear

zoeken

search

Mensen op foto’s vindbaar maken met Polar Rose

24 juli 2007


In januari van dit jaar maakte ik melding van Polar Rose. Polar Rose is een plugin voor Firefox waarmee je personen die je aantreft op digitale afbeeldingen kunt voorzien van een naam.
Zowel de foto als de naam en de oorspronkelijke bron van de afbeelding worden vervolgens opgeslagen in de database van het in Zweden gevestigde Polar Rose. Op dit moment hebben 153 mensen al bijna 500.000 foto’s gevonden en daarbij 7642 namen toegekend aan 176.599 mensen.

Ik had mezelf opgegeven als bèta-tester en vandaag ontving ik een uitnodiging om aan de slag te gaan. Ik heb een korte poging gewaagd en ondanks het feit dat de plugin nog niet goed werkt op al de websites die ik bezocht, ziet het er in eerste instantie goed uit. Dit systeem zal pas goed tot zijn recht komen als er meer gebruikers komen. En die zullen er komen. Zie ook het eerdergenoemde artikel en de achtergrondinformatie en persinfo op de website van Polar Rose.

Sta ik zomaar opeens in het illustere rijtje Albert Heijn,
Aldous Huxley en Bill Clinton 🙂

@

3 Reacties

  1. Henk schreef:

    Over gezichten gesproken. Dit las ik laatst op een pagina op Flickr: in Germany it is not allowed to show peoples faces on the internet, if they did not give a permission – or you have to paint their faces black.

  2. That’s pretty harsh 🙂

  3. Natalie schreef:

    @ Henk: Dat is ook dubbel; als je in Duitsland solliciteert, moet daar een perfecte portretfoto (van de fotograaf) bij zitten, naast het boekwerk aan kopieën van diploma’s en alles wat je maar op je naamt hebt staan.

Reageer