clear

zoeken

search

Zoeken naar gezichten met Polar Rose, lessen volgen met Edupaper

24 januari 2007


Vorige maand las ik een artikeltje over de gezichtsherkenningssoftware van het bedrijf Polar Rose. Ik geloof dat de site bijna publiek gaat maar ik heb mezelf toch nog maar even opgegeven als tester. Ik vind het een interessant concept. Je kunt met Polar Rose zoeken naar afbeeldingen op het web en met de plugin die het bedrijf levert kun je vervolgens namen toekennen aan personen die je herkent op gevonden afbeeldingen.
Polar Rose gaat ook een api beschikbaar stellen die kan worden gebruikt voor foto-sites. Dat lijkt me een mooi produkt voor onze eigen beeldbank: we krijgen maar al te vaak mails van bezoekers die aanvullingen of wijzigingen willen doorgeven bij Zeeuwse afbeeldingen. Ik zal eens navragen of wij iets mee kunnen met die api…

En nu ik het toch over foto’s heb: Google Afbeeldingen heeft een face-lift gekregen. Het overzicht met zoekresultaten ziet er nu een stuk kaler uit. Pas als je de cursor boven een plaatje laat hangen, verschijnt de informatie in je scherm. Deftig hoor! Op Google Operating System kun je er meer over lezen.

Een ander interessant bericht heeft betrekking op de inzet van digitaal papier in het onderwijs. Een Limburgse school gaat volgende maand Edupaper testen:

“Ze krijgen een apparaat waarop zij huiswerk kunnen maken en waarop al hun schoolboeken worden opgeslagen.”
De rechten voor de schoolboeken zouden al zijn afgekocht. Meer informatie over edupaper vind je hier.

Krijg jij ook wel eens het gevoel dat het allemaal zo lekker hard gaat? Het is duizelingwekkend soms! Op Train de Trainer zag ik maandag ook al zo’n indrukwekkend filmpje. Dan zal deze sms-projectiearmband ook wel niet meer zo lang op zich laten wachten.

Het is ieder geval wel lekker visueel allemaal…

@

7 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    over visueel gesproken, heel je opmaak ligt hier doorelkaar, of ligt dat aan mij?

  2. zowel in de vuurvos 2.0 en de internetverkenner 7.0 zie ik niets vreemds. Wat gebruik jij?

    Heeft het niks te maken met je nieuwe linux-configuratie?
    Of slaat dat nergens op?

  3. Anoniem schreef:

    Dat zou kunnen, maar alle andere sites die ik bezoek zien er wel normaal uit. zbdigitaal had echter een berg tekst die doorelkaar en naast elkaar liep. Nu ziet het er weer allemaal goed uit dus wat er was weet ik ook niet hoor. HEINEKEN 5.0 misschien 😉

  4. Laten we het daar maar op houden. Maar altijd goed om te weten. Blogger doet af en toe toch best raar.

    Ooit zet ik het nog eens op een mooi smooth template, zoiets als //www2.qjm.nl/logje/

  5. henk schreef:

    @Edwin: maar dan wel graag zonder die irritante groene datumblokjes. Maar misschien valt dat bij dit blog mee omdat jij langere stukken tekst hebt.

    Die babes hoeven ook niet voor mij.

  6. robert schreef:

    Ik heb anders geen bezwaar tegen de babes hoor : )

  7. Oh, die vond ik juist weer wel mooi. Zoveel mensen zoveel smaken…

    En als ik ooit nog eens babes plaats zal ik er speciaal voor jou ook een stud bij zetten 🙂

    maar een permanente link tussen babes en bibliotheken heb ik nog niet weten te verzinnen. Incidenteel die Zweedse bibliothecaressen van laatst, dat is het wel zo’n beetje.

Reageer