clear

zoeken

search

Joomla!

28 juli 2007


Ik raak steeds dieper onder de indruk van Joomla. Op Ning schreef ik over een mooie post van Michael Stephens. Daarin linkt hij onder meer naar de site Joomla in Libraries, waar ik ook al eens naar verwees.

Een prachtig voorbeeld van een Joomla-website is die van de South Carolina State Library. Fris, overzichtelijk en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Mèt kalender en goed gebruik makend van RSS. Als klap op de vuurpijl ook nog voorzien van een geïntegreerde community.

Diezelfde bibliotheek deed overigens een interessant onderzoek (PDF) naar de opvattingen over het gebruik van technologie in bibliotheken. Zie ook het weblog Library Trax.

In het peedee-efje vind je ook nog een foto die gemaakt is in de Carver Bay Branch Library. Die hebben het ook goed begrepen. Zij wenden games aan om de geletterheid van jongeren te verbeteren. Hoe dan? Door ze te belonen met speeltijd als ze goed gedrag vertonen, een verslag hebben geschreven, enz. Deze bibliotheek heeft o.a. 8 x-boxen en 20 prachtige computers die speciaal voor gaming zijn geconfigureerd. Presto!

Waarom worden dit soort voorbeelden toch zo weinig gevolgd? Waarom zijn we zo terughoudend? Zou het teveel voor de hand liggen ofzo?

@

Reageer