clear

zoeken

search

Boek: de zeester en de spin, de niet te stoppen kracht van leiderloze organisaties

01 juni 2007


Het boek ‘The starfish and the spider‘, van Brafman en Beckstrom lijkt me erg interessant. Maar uit verschillende recensies maak ik op dat ik het liever leen dan koop. (zie hier, hier en hier).

Het boek is helaas nog niet aanwezig in Nederlandse Bibliotheken. Wel te vinden bij Bol.com. Mmmmm. Maandag maar een verzoek tot aanschaf indienen dan. Op de bijbehorende website kun je alvast een stukje uit het boek lezen.

Een boek dat ik wel blind zou willen kopen is het boek van Weinberger. Maar dat heeft Bol weer niet in de collectie. Nu dacht ik dat ik daar ook een verzoek tot aanschaf voor had ingediend maar in de catalogus vind ik daar nog niks van terug. Ook elders in Nederland nog niet te vinden (hoewel ik van Daniëlle begreep dat Fontys het wel in bezit heeft). Dat ga ik dan ook nog maar eens navragen.
Alsof ik nog niet genoeg te lezen heb 🙂

@

6 Reacties

  1. Daan schreef:

    Hoi Ed, het is inderdaad aanwezig bij Fontys maar staat nog niet in het GGC. Heb het gewoon via e-mail besteld bij de boekhandel (dat kan nu nog, straks na de Europese aanbesteding niet meer…) en nog niet ingewerkt. Dat is de reden dat je het nog niet terug kunt vinden in de catalogus.
    Sybilla wil het ook graag lezen maar als je het over een paar weken nog steeds niet ontvangen hebt op je werk, hoor ik het wel van je. Mag je het Fontys exemplaar lenen 🙂

    Of je bestelt het bij die mooie boekhandel in Middelburg, dan heb je het wellicht ook binnen 2 weken in huis.

    Het is het wel waard en best actueel met een hoofdstuk over Dewey, zeker als je nu her en der de berichten leest van die Amerikaanse bibliotheek die het Dewey systeem gaat loslaten en volgens het Borders model wil gaan plaatsen.

    Groeten,
    Daan

  2. Jan Tweepuntnul schreef:

    Goeie tip Edwin! Dat Starfishboek sluit mooi aan bij wat ik aan kritische geluiden over leiderschap hoorde bij de laatste kennismanagementbijeenkomst van Essentials. Ga ik bestellen. Zie m’n post daarover. Ik vind het wel een mooi ding dat dankzij 2.0 ook leiderschap ter discussie komt te staan. Tijd voor management 2.0 dus. Lees ook eens over Persimfans het eerste dirigentloze orkest. Werd geen succes trouwens. En die Weinberg moet ik ook lezen begrijp ik. Zucht!

  3. Uit de recensies maak ik op dat het wel een nuttig en interessant boek is maar dat echte handvatten ontbreken. Vandaar mijn opmerking dat ik het liever leen dan koop. Er stond ook ergens een mooie opmerking dat het boek voorbij gaat aan het feit dat zeesterren tot veel minder mooie dingen in staat zijn dan spinnen. Daar zit natuurlijk ook wat in.

    Maar evengoed lijkt het me zeer de moeite waard. De recensies die ik las over ‘everything is miscellaneous’ intrigeerden me zeer. Vandaar dat ik die dan maar eens privé aanschaf.

  4. Jaap Bloem schreef:

    Dag beste mensen,

    Mijn behoorlijk accurate verslag – al zeg ik het zelf – van Rod Beckströms Zeester/Spin-presentatie op 31 mei en 1 juni j.l. staat op //vint.sogeti.nl/?p=41#more-41

    Met vriendelijke groet,
    Jaap Bloem

  5. Hoi Jaap,

    Een mooi verslag inderdaad. Op een mooie site bovendien. Bedankt voor je aanvulling!

Reageer