clear

zoeken

search

Hoeveel verdienen we? De waarde van een informatieprofessional

31 mei 2007


Via NEDBIB-L werd ik door Erwin la Roi van Hatch geattendeerd op de publicatie van de resultaten van de beloningsmonitor 2007.

Ik vind die resultaten opmerkelijk. Informatiespecialisten en mediathecarissen bungelen ergens onderaan. En het gemiddelde bedrag dat daar wordt genoemd haal ik bij lange na niet.

Mijn medestudenten IDM moesten altijd hard lachen als het over inkomen ging. Ik was de enige die in een bibliotheek werkte en verdiende geloof ik het minst van allemaal.
En hoewel ik zelf nooit echt ontevreden ben geweest is het nu eigenlijk nog niet veel anders. Ik heb vrienden in het onderwijs, de industrie, bij overheden, enz. en bij mijn weten verdienen ze allemaal meer dan ik. Behalve de mensen die in loondienst in de horeca werken.

Je doet er weinig aan. Maar opmerkelijk is het! De doorstroming in bibliotheken is nog steeds zeer laag en het aantal vacatures beperkt. Ik kan mezelf voorstellen dat het bibliotheken op termijn problemen gaat opleveren bij het werven van kwalitatief goed personeel. Dat wordt ‘straks’ sowieso een probleem

@

9 Reacties

 1. Wow!ter schreef:

  Tijdens het IP10 debat vroeg Bram Donkers zich nog af of dit een issue was voor de IP om over the publiceren. Maar van de 50 aanwezigen had slechts minder dan een handjevol de moeite genomen om de beloningsmonitor in te vullen.
  Ik vraag me daarom af hoe representatief die dan wel is.

 2. Daan schreef:

  Heb je zelf ook meegedaan? Mijn gegevens zijn erin verwerkt maar ik vrees dat ik het gemiddelde bedrag ook niet haal.

  Maar net als jij ben ik niet ontevreden. Elke dag met tegenzin naar je werk en veel meer verdienen, dan zou ik pas ontevreden zijn.

 3. @ Wouter: het waren inderdaad maar 270 respondenten ongeveer. En hoeveel infoprofs zouden er zijn?

  Maar het is denk wel een goede indicatie.

  @ Daan: ik heb niet meegedaan nee. Ik zou het gemiddelde teveel naar beneden halen, lol.

  Werkplezier is onbetaalbaar idd 🙂

 4. Jan Tweepuntnul schreef:

  @Edwin: Volgens mij ben je onbetaalbaar voor de Zeeuwse Bibliotheek en heb je zowat in je eentje de Zeeuwse Bibliotheek landelijk op de kaart gezet. Daar zou je financieel wat uit moeten kunnen halen volgens mij. Ik hoop dat je baas mijn reactie leest:-)

 5. Anoniem schreef:

  Inhoud wint het nog net van salaris, zie //tinyurl.com/yvdk2v

  D.

 6. Anoniem schreef:

  Sorry, ik bedoel natuurlijk sfeer. Ben dan wel benieuwd of dat de komende jaren gaan veranderen…

  D.

 7. Dat is te veel eer werkelijk maar ik ben wel een enthousiaste knul vaak 🙂
  Met ingang van mei weer 30 euri erbij. Alsjeblieft!

 8. Jan Tweepuntnul schreef:

  Volgens mij realiseer je je het effect van ZBdigitaal niet helemaal. En welke infoprof doet het nog voor 12 biertjes salarisverhoging 🙂

 9. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik ook nog een kleine eenmalige beloning heb gekregen voor ‘innovatief werk’. Daar had ik een Wii van kunnen kopen bijvoorbeeld 🙂

  Maar het is vooral symbolisch inderdaad. Als ik lees wat freelancers verdienen en mensen uit de marketingsector bijvoorbeeld, dan is dat soms wel even slikken.

  Maar is het bij andere bibliotheken zo veel anders dan denk je?

Reageer