clear

zoeken

search

Als informatie gevoelig ligt II: Cryptome offline, vijf miljoen e-mails zoek en de waarheid achter 4/29

02 mei 2007


Het Grote Verdoezelen van informatie door de Amerikaanse regering gaat maar door:

Eerder maakte ik hier al melding van het verwijderen van duizenden documenten uit de Nationale Archieven van de VS, en de registratie van bloggers die kritiek leveren op de overheid.

Een paar weken gelezen kon je overal lezen hoe het Witte Huis zich een uitvlucht probeert te liegen voor het kwijtraken van zo’n vijf miljoen e-mails die door stafmedewerkers waren geschreven.

Waanzin!

En nu dit weer: nog niet zo lang geleden schreef ik over een persoonlijke favoriet: Cryptome.org, een website die gevoelige documenten van met name de Amerikaanse overheid publiceert. Boing Boing meldde gisteren dat deze site niet langer gehost zal worden door provider Verio omdat zij recentelijk een paar documenten publiceerde over het zogenaamde ‘Coast Guard Deepwater program debacle’.
Lees het relaas op Cryptome zelf, bij Slashdot of op Computerworld. Op Wired laat de 72-jarige beheerder van de site, John Young, weten niet te zullen zwichten voor deze aanslag op de vrijheid van informatie. Desnoods gaat hij ondergronds.

Dat doet me deugd!

En op Boing Boing ook nog het verhaal van leugens en bedrog rondom een kwestie waar ik nog niet eerder over had gelezen: 4/29. Een recentere tegenhanger van 9/11. Ik heb me er nog niet goed in verdiept maar het klinkt weer heel bizar allemaal. Er is al een blog aan gewijd.

De moderne democratie. Vrijheid van informatie anno 2007. Het is een grote farce.

@

Reageer