clear

zoeken

search

Zoeken in Google met je stem en GOOG-411

08 april 2007


Er is weer een nieuwe service toegevoegd aan Google Labs: Google Voice Local Search, ook wel GOOG-411 genoemd, naar analogie van het bijbehorende telefoonnummer 1-800-GOOG-411.

Zoals gebruikelijk wordt er eerst met de dienst geëxperimenteerd in de Verenigde Staten, voordat de rest van de wereld hier de zoekvruchten van mag plukken.

Het werkt vrij eenvoudig: je draait het genoemde -gratis- nummer en je spreekt je stad of staat in waar je je bevindt en vervolgens de postcode (die kun je ook intoetsen). Vervolgens spreek je de naam van het bedrijf of het type bedrijf in, waarna je kunt kiezen of je met je stem door de zoekresultaten wilt ‘bladeren’ of de treffers in een sms-bericht wilt ontvangen. Je kunt bij ieder zoekresultaat details opvragen.

Iedereen met een telefoon kan gebruik maken van GOOG-411: computer en internetaansluiting zijn niet nodig.

Ik ben benieuwd naar de toekomst van deze aanvulling op Google Local Search (via Maps). Het zou wel eens de nekslag kunnen zijn voor telefoongidsen.

Het zou me niets verbazen als geluid èn beeld de toekomst van het zoeken vormen.

Op Boing Boing las ik vanochtend dat biologen twee dolfijnengemeenschappen met elkaar hebben verbonden met microfonen en luidsprekers om zo het nog ongeboren kalf van een dove dolfijn in staat te stellen te leren communiceren.

Is het niet wonderbaarlijk allemaal?

@

Reageer