clear

zoeken

search

Reliefweb, een goede bron voor humanitaire documentatie

25 april 2007


Vandaag stuitte ik op de prachtige website Reliefweb. Die site bestaat al 11 jaar maar ik kan mezelf niet herinneren ‘m ooit eerder bezocht te hebben.

In het ‘about-gedeelte’ kun je lezen:

“ReliefWeb is the world’s leading on-line gateway to information (documents and maps) on humanitarian emergencies and disasters. An independent vehicle of information, designed specifically to assist the international humanitarian community in effective delivery of emergency assistance, it provides timely, reliable and relevant information as events unfold, while emphasizing the coverage of “forgotten emergencies” at the same time.”

Of Reliefweb inderdaad ‘s werelds belangrijkste poort naar deze informatie is durf ik niet te zeggen (sites als die van het World Resources Institute en Google Gapminder mogen er ook zijn) maar dat het een zeer nuttige bron is wel.

Het Map Centre is zeer uitgebreid en je kunt daarbinnen op vele manieren zoeken: op land, werelddeel of kaartsoort, maar ook op beschrijving van een humanitaire ramp of incident. Sommige kaarten worden als afzonderlijk pdf-bestand gepresenteerd, andere zijn in de website zelf ingebakken.

Reliefweb is hoe dan ook een bookmark waard!

@

2 Reacties

  1. Sybilla schreef:

    En nog geen mashups met Google Maps?

  2. Wel een beetje ouderwets inderdaad 🙂

Reageer