clear

zoeken

search

Het mysterie van de verdwenen bijenkolonies

18 april 2007


Je zou denken dat de link met het inlichtingenwerk in dit geval ver is te zoeken. Dat is het echter nooit. Het mooie van inlichtingenwerk in een bibliotheek is dat klanten de meest uiteenlopende interessegebieden hebben, en daar ook vragen over kunnen stellen. Vandaag nog wilde een klant zoveel mogelijk informatie over hulphonden, morgen loopt er misschien wel iemand binnen die informeert naar verdwijnende bijenkolonies.

Het is van dat nieuws waar ik altijd een beetje rillingen van krijg. Zeker toen ik het citaatje van Einstein boven het bericht op Sargasso goed tot me door had laten dringen:

“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man.”

Albert Einstein

Het genoemde bericht is al van vorige maand maar deze ontwikkelingen waren tot op heden volledig langs me heen gegaan, totdat ik er vanavond over las op Smart Mobs. Daar verwijst men weer naar dit artikel in The Independent. 60 tot 70 % van de commerciële bijenkolonies is opeens verdwenen en dit vreemde verschijnsel doet zich nu ook voor in verschillende Europese landen.
Er wordt allerlei mogelijke oorzaken aangedragen. Een ‘aantal wetenschappers’ zou beweren dat onze mobieltjes de schuld zijn van de verdwijningen.

Ik vind dit hele vage shit. En ik krijg er rillingen van omdat het zo mysterieus, zo plotseling, zo massaal en zo ingrijpend is.

Zijn die apen eigenlijk alweer van die rots af?

@

4 Reacties

 1. Anoniem schreef:

  Ik pleur m’n mobiel maar bij het oud vuil, je stuurt maar een mailtje 🙂

  Maar laten we hier wel ff op dooronderzoeken! Erg interessant allemaal.

  Mzzl, Jeroen

 2. Strak plan!

  Misschien is e Wifi van de Wii en de handhelds wel de druppel.

  Gooi je die ook ff weg dan?

  ^^

 3. Anoniem schreef:

  Nieuw bijenras ontwikkelen, wat tegen wifi kan, is een beter plan…

 4. Interessant ano:

  Jij denkt bij natuurproblemen aan oplossingen uit de technologie.

  Maar er zit wel wat in….

  Als dat ook echt de oorzaak is tenminste.

Reageer