clear

zoeken

search

Biebdating in bibliotheek Vlissingen

21 april 2007


Super! De collega’s van de openbare bibliotheek Vlissingen organiseren op 21 mei a.s. een evenement rondom biebdating.

Dat vind ik een geweldig initiatief! Toen ik vorig jaar begon over speeddating in onze eigen bibliotheek kreeg ik wel enige bijval maar het voorstel stuitte op een aantal praktische bezwaren waar ik niet tegenop kon. Later begon ik nog eens over het succes van bibdating in Belgiƫ maar ook toen waren de mogelijkheden beperkt door een overvol activiteitenprogramma.

Biebdating heeft in ieder geval veel potentie. Lees bijvoorbeeld dit interessante verhaal eens over het inzetten van dating om zo studenten kennis te laten maken met elkaar- en de bibliotheek- tijdens een introductieweek.

Maar je kunt nu eenmaal niet alles doen. Begrijpelijk maar erg jammer.
Toch ben ik een groot voorstander van evenementen die al bewezen hebben veel publiek te trekken. Het probleem van zulke evenementen is dat ze vaak maar een beperkte houdbaarheid hebben. Dat geldt niet voor alles. Game-events, bijvoorbeeld, zie ik nog lange tijd populair blijven, maar evenementen rondom fenomenen als het vouwen van kaarten met theezakjes kun je niet tot in den treure blijven organiseren.

Hoe dat zit met speeddating en bibdating durf ik zo niet te zeggen maar ik vind het hartstikke leuk dat de bibliotheek Vlissingen het gewoon probeert.

Proberen is king!

@

3 Reacties

 1. Jan Tweepuntnul schreef:

  Wat voor praktische bezwaren hadden ze dan bij jullie? Een paar tafeltjes, stoelen en een flinke pot koffie. Klaar is Kees. Of niet?

 2. **kijkt naar de lucht en fluistert zachtjes**

  Dat zou je denken maar het gaat ook over beschikbare ruimte en afspraken over afspraken etc.

  Het wordt al snel meer dan alleen wat tafeltjes neerzetten. Ik wil ook wel eens ‘zomaar’ een game event organiseren maar dan moet je toch rekening houden met andere activiteiten, iets aan promotie doen, zorgen voor voldoende stroom enz.
  Omdat er op een gegeven moment zoveel losse initiatieven waren was het nodig dat alles centraal aangestuurd werd…
  met onder meer als gevolg dat Kees niet zomaar klaar is.

 3. Brian schreef:

  I love the photo. It could be a poster or work of art.

Reageer