clear

zoeken

search

Netvibes Coriander, deel 2: de vervolmaking van een release

20 maart 2007


Op 28 februari blogde ik over de nieuwe Coriander-release van Netvibes. Die release werd uitgevoerd in twee stappen. Stap twee werd gisteren gezet. En wat voor stap! De verbeteringen:

  • Je kunt overschakelen naar een pagina-view. Daarmee wordt de pagina waarvan de rss-feed afkomstig is, geladen binnen netvibes (zou dat leiden tot een bescheiden wederopstanding van de pageview?)
  • Je kunt feeds en modules eenvoudiger delen met anderen. Zie de afbeelding. Delen kan nu ook via de e-mail, je blog of site of via Instant Messaging.
  • Je kunt de feedblokken nu ook verplaatsen zonder te slepen.
  • De helpfunctie is uitgebreid en verbeterd, en verschijnt als blok in de pagina
  • Meer kleurtjes binnen de thema’s

Nu ben ik natuurlijk een groot fan van Netvibes maar ik meen het wel als ik zeg dat dit verbeteringen zijn die er toe doen. Vanochtend las ik over de nieuwe thema’s voor concurrent Google Reader en keek ik stiekem met een scheef oog naar dat alternatief maar ik houd het bij de ‘good vibes’, nu zeker!

@

Update: als test deelde mijn netvibes-kalender met mezelf per e-mail. Ik ontving het bericht met een directe link naar mijn agenda, gevuld en wel. SUPER! Zo kan je iemand in een keer op de hoogte stellen van je programma!

2 Reacties

  1. Henk schreef:

    Constateerde de verbeteringen ook vanmiddag. Vooral die paginaweergave (waarin ik nu dit commentaar typ) is erg fijn.

  2. Olf schreef:

    De paginaweergave is inderdaad ideaal. Pageflakes had het al een tijdje maar Netvibes is nu weer een stapje verder – vanwege de aanwezigheid van het het menuutje aan de linkerkant. Klikken op recent gepost kan natuurlijk ook.
    De nieuwe kaartmodule heeft nog wat problemen met Nederlandse steden. Moet je ook maar niet in ‘s-Gravenhage willen wonen… Maar dat komt vast wel goed!

Reageer