clear

zoeken

search

Een werkstuk over zoeken naar boeken op YouTube

29 maart 2007


Vraag een scholier een werkstuk te maken anno 2007 (2006 eigenlijk) en de kans bestaat dat deze een filmpje in elkaar zet en op YouTube mikt. Dit werkstuk gaat over zoeken naar boeken. Ik kan natuurlijk niet beoordelen in hoeverre deze scholier volledig wilde zijn maar er vallen wel een paar dingen op. Hij denkt aan google books en aan bol.com. C’est รงa. Zou hij dat extra puntje ook echt hebben gekregen voor dat leuke filmpje, of zou de leraar streng zijn geweest en zijn begonnen over informatievaardigheid en digitale geletterdheid?

En nu ik het toch over jongeren heb: naar aanleiding van mijn post over profielsite Sugababes heb ik leuke reacties ontvangen van een medewerker van Sugababes en ook van de beheerder van het Literatuurforum aldaar. Zij boden heel vriendelijk aan om samen te werken. Zeer gewaardeerd! Linda is deze week spontaan een topic begonnen over bibliotheken en het verwerven van informatie bij jongeren. Bedankt Linda!

@

6 Reacties

  1. Daan schreef:

    Wat leuk van Sugababes! En natuurlijk extra hits voor jou van babes en dudes. Misschien toch even die profielfoto pimpen? :-))

  2. Way out of my league ๐Ÿ™‚

  3. Maar een ander fotootje is wel weer eens leuk ja…

  4. HobbeLink schreef:

    Al meer dan 25 reacties op de poll van Linda in een zeer korte tijd…
    Als je iets van jongeren wilt weten lijkt dit de plek!

  5. Anoniem schreef:

    Er komen tot nu toe redelijk leuke ideetjes uit het topic. En zo te zien vindt de meerderheid het geen slecht idee dat bibliotheken via internet moeite zouden kunnen doen om de jongeren aan te trekken.

    Nu is de bieb bij mij in de buurt geweldig, maar het zou toch leuk zijn als bibliotheken hiervan kunnen profiteren ^^

    Ben zelf een groot voorstander van jongeren richting de bibliotheek sturen (niet voor niets Literatuur mod en toekomstig lerares ;)) Dus hoop dat er wat mee gedaan kan worden ๐Ÿ™‚

    Groetjes, Linda.

  6. Fijn om te lezen Linda. Het is hard nodig dat ook de nieuwe generaties enthousiast blijven ๐Ÿ™‚

Reageer