clear

zoeken

search

Draadloos Open Zeeland? Een draadloze wereld!

05 maart 2007


In december las ik al bij Remco dat er plannen zijn voor “een provinciebrede, draadloze en breedbandige netwerkverbinding, die voor bedrijven, burgers, toeristen en recreanten eenvoudig en kosteloos toegankelijk is.”

Inmiddels is de tweede werkconferentie ook achter de rug en naar ik begreep zou er vandaag, 5 maart, iets bekend worden gemaakt over het vervolgtraject en de haalbaarheid. Ik kan er echter nog niets over vinden in de regionale nieuwskanalen. Maar bij positieve bevindingen gaat men meteen van start!

Ik ben buitengewoon benieuwd. Ik zie het helemaal zitten in WiFi. Hele steden gaan overstag. Hele landen zelfs. Zo las ik vandaag nog iets over het enorme WiFi- en WiMax-netwerk van Canada. Zo’n netwerk heet een Wireless Community Network.

Wat ik alleen niet zo goed begrijp is het feit dat ik zo weinig lees over de opvattingen van de Internet (Service) Providers. Wat zou Zeelandnet er nu van denken als heel Zeeland opeens gratis en draadloos internettoegang kan krijgen, bijvoorbeeld? Daar moet toch een verhaal achter zitten? Maar waarom wordt aan dat aspect dan zo weinig aandacht besteed?

En hoe zit het met Fon? In Zeeland zijn ze nog niet echt groot. Maar Fon staat niet alleen. Er zijn veel gratis netwerken, zoals Losnet, in Amsterdam.

Ik ga binnenkort eens op zoek naar een goed en uitgebreid artikel over de stand van zaken in deze, รจn de perspectieven voor alle partijen. Ik kan mezelf maar niet onttrekken aan het idee dat ‘draadloos’ de boel gaat overnemen. Maar hoe snel, en met welke gevolgen, kan ik nog steeds niet goed overzien.

Soms zou ik willen dat ik zelf journalist was: dan kon ik het tegen betaling zelf uit gaan zoeken en er verslag van doen ๐Ÿ™‚

@

3 Reacties

  1. Robert schreef:

    Pak je kans zou ik zeggen ๐Ÿ™‚

    Greetz,

    Robert

  2. Filip Roman schreef:

    Tja, tegen betaling…

Reageer