clear

zoeken

search

Update WIFI: meer gratis hotspots, FON blijft groeien

23 september 2006


Toen ik op de digitale revolutie weer een berichtje tegenkwam over FON, besloot ik om weer eens te kijken hoe het gesteld is met de opmars van dit prachtige netwerk, dat draadloos internet vrijwel gratis maakt.

In juni en juli besteedde ik ook aandacht aan gratis WIFI en merkte ik op dat veel grote steden bezig zijn met de uitrol van gratis netwerken: Londen, Parijs en New York maar ook Helsinki, las ik vandaag op smartmobs.

Ik kan ook wel zeggen dat het goed gaat met FON. Zoals je op het kaartje kunt zien is het in de provincie Zeeland nog erg mager qua dekking maar in de randstad begint het netwerk echt gestalte te krijgen.

Op de eerste verdieping van de Zeeuwse Bibliotheek is de dekking voor gratis WIFI ook nagenoeg volledig. Er wordt al gretig gebruik van gemaakt door een kleine groep vaste bezoekers. Over een paar weken zullen we die mogelijkheid actief onder de aandacht van ons publiek gaan brengen. Ik ben benieuwd hoe groot de belangstelling zal zijn.

Ik krijg de indruk dat binnen nu en een paar jaar gratis draadloos internet gemeengoed zal zijn. Dat doet je meteen afvragen hoe je daar zelf mee om zal gaan (stap ik over op een laptop? Schaf ik een laptop aan als aanvulling? Ga ik voor een smartphone?) maar vooral ook hoe de diverse internetproviders erop zullen reageren. Gaan die abonnementen herzien, stappen die ook over op gratis modellen?

Het is als een aanzwellende golf en ik vind het reuze interessant om te zien hoe die in kracht toeneemt. Ik verheug mezelf op het moment dat die jongen op het nietsvermoedende surfstrand zal klappen.

Ondertussen is mijn geduld met Zeelandnet een beetje aan het opraken. Ik wacht nu al bijna vier weken op een aansluiting. Hoe kunnen ze me dat nu aandoen? Ik adem internet man. Ik krepeer.
Ze zullen met iets moois moeten komen om dat verdriet weer enigszins goed te maken, heb ik besloten 🙂

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Draadloos internet is er sinds kort ook in onze Fontys gebouwen, wel mooi om te zien dat in Sittard ineens overal studenten met hun laptop zitten te werken. Al schijnen er ook nogal wat blinde vlekken te zijn (en daar valt de verbinding nogal eens weg).
    Toch is het niet zo dat je meteen draadloos kunt internetten hoor, ik heb de handleiding eens doorgenomen en die ziet er behoorlijk indrukwekkend uit (zeker als je Apple gewend bent hihi).

    Kan er bij de ZB wel met iedere willekeurig laptop (dus ook met een iBook) gebruik worden gemaakt van draadloos internet? Want dat kan binnen Fontys dan weer niet 🙁

    De eerste 6 maanden gratis internet van Zeelandnet, zou dat de pijn iets verzachten? 🙂

    D.

  2. Dat weet ik niet precies eigenlijk. Alles wat een wifikaart heeft in ieder geval. Zou jammer zijn als een iBook daar weer van af zou wijken.

    6 maanden gratis. Ha. Het is wel een Zeeuwse firma he :-/

Reageer