clear

zoeken

search

Startlog.nl, de andere bron van informatie

25 februari 2007


Startlog bestaat al een tijdje maar ik merk dat ik de laatste weken steeds vaker bezoekers krijg via die website.
Mijn persoonlijke informatiehonger wordt redelijk gestild door Netvibes en mijn favorieten maar toch begrijp ik wel waarom Startlog het zo goed doet. Het is eigenlijk een soort startpagina maar dan eentje die zich richt op Nederlandse weblogs. Zoals startlog het zelf omschrijft: “Startlog heeft als doel Nederlandse weblogs een onafhankelijke plek te geven naast de overige nieuwsbronnen. Dit wordt gedaan door de weblogs te rubriceren naar interessegebieden.”

De site is in ieder geval erg overzichtelijk en is een uitkomst voor mensen die wel ge├»nteresseerd zijn in de blogosphere maar geen zin hebben om het aanbod daarvan te personaliseren middels rss-feeds en persoonlijke startpagina’s.

Voor mij persoonlijk heeft Startlog ook nog toegevoegde waarde: het is onmogelijk/onwenselijk om al die weblogs op te nemen in Netvibes maar dat wil niet zeggen dat de blogs die ik niet volg geen interessante informatie hebben te bieden. Daar kan ik dan mooi Startlog voor gebruiken. Het enige minpunt is de beperkte rubrieksindeling. Ik sta aangemeld in de rubriek ICT maar zou toch liever onder ‘culturele instellingen’ of ‘internet’ staan, o.i.d. Het lijkt er wel op dat actievere weblogs ook hoger komen te staan in het overzicht binnen een rubriek.

Ik ben best actief zo blijkt. Voor een solo-bibliothecaris dan toch…

@

4 Reacties

 1. Marc schreef:

  Klopt. Na het afblazen van de papieren weblogkrant was het een beetje stil rondom Startlog, maar ik zie ook zo af en toe bezoekers via deze site binnenkomen.

  Ik ben benieuwd naar het blogbooster-initiatief waar ze recentelijk mee zijn gestart. Ik heb Jorrit nog gevraagd of dit geen Digg-achtige taferelen gaat opleveren, maar dat zal volgens hem wel mee gaan vallen. We zullen het zien.

 2. Oh, Wat is dat voor initiatief dan? En is Jorrit iemand achter startlog?

 3. jorrit kreek schreef:

  hoi edwin ik heb je net de mail (weer) gestuurd naar ‘zbdigitaal@gmail.com’. leuk om te lezen dat startlog ook voor jou werkt! vriendelijke en tot later jorrit kreek | startlog.nl

 4. Jorrit,

  Bedankt voor het nogmaals zenden van die mail. Ik had ‘m inderdaad al ontvangen van de week.

  Succes verder!

Reageer