clear

zoeken

search

Een definitieve RSS-startpagina: Netvibes

23 april 2006


Soms wordt je snel ingehaald door de ontwikkelingen op internet. Dat geldt ook voor RSS en het inrichten van een persoonlijke startpagina.

Was ik net overgestapt naar een online feedreader in de vorm van Google Personal, nu ben ik gevallen voor de pracht en praal van Netvibes. Die applicatie verslaat google personal op diverse fronten. Het mooiste is de aanwezigheid van tabbladen, zodat je de rss-feeds ook weer kunt categoriseren. Maar ook de integratie van diverse andere tools, zoals gmail en yahoo mail (die ik allebei gebruik), het weer en Flickr zijn bijzonder handig.
Daarnaast kun je heel eenvoudig opmaak en indeling naar je hand zetten en is de navigatie zo soepel als het maar zijn kan. Overtuigd en overstag. Dit is waar ik de dag voortaan mee begin.

@

14 Reacties

  1. Wow!ter schreef:

    Edwin,
    Dit is recies waarom ik je blog lees. Ik ben verkocht. Duidelijk beter dan Google, vooral de functionaliteit van meerdere zoekmachines en de tabs vind ik prachtig. Ben benieuwd of ik nu ook Bloglines laat lopen……
    Dat is even afwachten.

  2. henk schreef:

    Het ziet er inderdaad prachtig uit, dus ik meld me meteen aan.

    Maar wat ik tot nu toe tegen kwam is de ene na de andere 403-forbidden error en een yahoo-mail die niet geladen kon worden. Voor mij te ingewikkeld allemaal, ik hou het nog maar even bij googke.

  3. Wow!ter schreef:

    Even eruit en er weer in. Teveel edits in een keer lijkt het niet aan te kunnen.

  4. Dank je wouter, ik ben blij dat ik nog eens iets kan toevoegen aan de grote brei. En Henk wat betreft die laadproblemen: ik kon alle feeds overhevelen, behalve die van mezelf. Ik ben gaan zoeken wat er mis is met mijn feeds en het blijkt dat sommige readers moeite hebben met een oudere versie van feeds. Ik heb ooit een keer een post gekopieerd vanuit een windows applicatie en dat is funest, bleek mij op //feedvalidator.org/
    Uit forums van blogger leerde ik dat ik me geen zorgen moet maken. Google leest hem nog wel, nieuwere niet. Dat schijnt goed te komen.

    Ed

  5. Anoniem schreef:

    Werken aan taal:

    de weblog of het weblog?

    Lees //www.onzetaal.nl/advies/weblog.html en je weet alles!

  6. Danniƫlle schreef:

    Eigenlijk wil ik niet (tijdgebrek?) maar na deze lovende woorden ga ik netvibes morgen toch maar eens testen. Die combinatie van rss feeds met zoeken en gmail in een scherm lijkt me reuze handig. En fijn om te weten dat het altijd goed, zowel DE weblog als HET weblog, kan ik vannacht weer rustig slapen šŸ™‚

  7. Het is de moeite. Ik ben er zelf best blij mee. De Rss vliegt me nu wel om de oren want het is leuk om er meer toe te voegen nu de tabbladen voor het overzicht zorgen.

    De verleiding van veel….

  8. Danniƫlle schreef:

    Tabbladen die voor overzicht zorgen…. ik herken de informatiespecialist šŸ™‚

  9. Wow!ter schreef:

    Edwin,
    Poste net op Danielle haar blog dat ik toch mijn twijfels heb bij netvibes als feed reader. Ik vind dat er teveel feeds zijn met fouten, die in Bloglines wel goed gaan.
    Ook om wat feeds op gelezen te zetten gaat wat omslachtig.

  10. Hier en daar zitten nog wel wat kleine fouten in de software inderdaad. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat ik mijn eigen feed niet toe kon voegen omdat ik een bepaalde post had geknipt en geplakt vanuit Word. MS geeft dan weer een regel mee die door nieuwere readers niet altijd goed gelezen kan worden. Daar wordt wel aan gewerkt.
    Ik heb bloglines nooit echt goed uitgeprobeerd dus daar kan ik niet zo goed over oordelen maar ik heb met de Netvibes verder geen moeite toch. Alle posts de status ‘read all’ geven kost soms inderdaad moeite. Ik heb de indruk dat dat gebeurd als er binnen de posts multimedia is opgenomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel op jaggle.nl. Als je het dan echter iets meer tijd geeft, heeft ‘ie er geen moeite mee.

    Het is een kwestie van smaak en van vergelijkingsmateriaal, maar ik vermoed dat ik er voorlopig toch bij blijf. Het programma schijnt constant in ontwikkeling te zijn.

    Zie ook:

    //www.solo-technology.com/blog/2006/04/07/big-netvibes-changes/
    en
    //www.solutionwatch.com/358/netvibes-continues-to-impress/

  11. Dymphie schreef:

    Ik was net over van Google naar Bloglines (die mappenstructuur is naturlijk toch ook een soort tabbladensysteem ;-)) en viel op de combinatie mail + RSS feeds: dat leek me wel wat.
    Helaas: de firewall op mijn werk laat Netvibes niet door, net zo min als google mail trouwens… Dus voorlopig hou ik me maar bij Bloglines.

  12. Anoniem schreef:

    Dag dymphie,

    Ik weet niet wie je bent en wat je doet en welk beleid je werkgever voert maar het lijkt me wel goed dat je dit eens aankaart: waarom zou jullie afdeling automatisering netvibes blokkeren middels een firewall? Ik vind het altijd een beetje willekeurig. Je mag ook geen gmail gebruiken maar wel hotmail bijvoorbeeld? Het is prima als daar een gedachte achter zit die men kan hard maken maar ik denk zelf dat het pure willekeur is en niemand met steekhoudende argumenten kan komen. Voelt toch een beetje als china. Bedrijven zouden er een soort statement over moeten maken, met een duidelijke onderbouwing. En anders: geen censuur!

    Succes ermee!

    Edwin

  13. Rob schreef:

    Ik kan Netvibes-users de juiste URL geven voor de feed van de OB Amsterdam. Het moet deze zijn:
    //oba.production.tdclighthouse.com//blog_export.xml

    Je zal zien dat ie dan wel goed werkt.

  14. Anoniem schreef:

    Ik heb een poging gedaan maar helaas, voorlopig blijf ik nog even bij Bloglines en mijn Gmail en Flickr account start ik ook wel apart op. Het zal wel aan mij liggen maar het lukt me gewoon niet om het programma fatsoenlijk aan de praat te krijgen šŸ™

    D.

Reageer