clear

zoeken

search

De (on)betrouwbaarheid van informatie: je staande houden in het informatiegeweld

05 februari 2007


Een belangrijk onderdeel van de competentie ‘informatievaardigheid’ is het beoordelen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van informatie. Ik besteed dan ook regelmatig aandacht aan dit onderwerp, zoals een jaar geleden in een post over de herkenning van manipulatie van foto’s.

Zojuist attendeerde een collega mij op de aanwinst De (on)betrouwbaarheid van informatie: je staande houden in het informatiegeweld, van Jan Bakker.
Ik heb het boek even doorgebladerd om te bepalen of ik het mee naar huis wil nemen en zag al snel dat ik dat inderdaad wil. Ik heb weliswaar al vrij veel gelezen over dit onderwerp maar dit boek gaat niet alleen in op de betrouwbaarheid van internetbronnen of de media, het belicht ook de achtergronden van bijvoorbeeld data, metadata, variabelen en meten.

Op managementboek.nl zijn inhoudsopgave en samenvatting te vinden. Het boek kan onder meer besteld worden bij Bol.com.

Ik zal ongetwijfeld nog terugkomen op dit boek maar nu kan ik er nog niet al te veel over zeggen.
Ik denk wel dat het een titel is die niet zal misstaan in je bibliotheek; je wilt je klanten tenslotte informatievaardigheden bijbrengen.
En die van jezelf scherp houden.

@

2 Reacties

  1. Marina .... schreef:

    Dank voor de tip! Heb ‘m gelijk besteld.

  2. Leuk!

    Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Ik ben er net in begonnen, voorzichtig…

Reageer