clear

zoeken

search

Dag. Een gratis cross-media krant van PCM en KPN

06 februari 2007


Ik reis gelukkig niet zo vaak meer met de trein en lees daarom maar zelden de Metro of Sp!ts. De derde gratis krant, De Pers, heb ik zelfs nog nooit in handen gehad; ik heb er alleen nog maar over gelezen op het web.
Nu kun je natuurlijk ook even langs het station fietsen om die krantjes te bemachtigen maar ik houd het nog steeds liever bij betaalde kranten. En zelfs daar kom ik niet iedere dag aan toe. Het komt regelmatig voor dat ik mijn nieuws alleen betrek via RSS, tv en tijdschriften.

Nu lag ik net het journaal te kijken om kennis te nemen van het nieuwe regeerakkoord en werd verrast door een nieuwsitem over een nieuw ‘cross-mediaal platform’ met de naam Dag. Het betreft een vierde gratis krant voor Nederland, die partners PCM en KPN binnenkort willen lanceren. De opzet van deze krant verschilt in zoverre van die van Metro, Sp!its en De Pers dat de uitgevers de distributie ervan ook direct via internet, mobiele telefoons en schermen in treinen en op stations willen laten verlopen.

Het klinkt bijzonder interessant maar wat ik me afvraag is of er wel voldoende ruimte is in Nederland voor zoveel dagbladen. Gratis doet het altijd goed natuurlijk maar er zijn nu al veel te veel alternatieven voor nieuws-gierige mensen: die kunnen toch niet allemaal overleven? En als ze dat wel kunnen ben ik zeer benieuwd hoe ze dat gaan doen.

RSS, tv en tijdschriften houden mij vast wel op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer Dag-informatie:

@

Reageer