clear

zoeken

search

Inlichtingenbalie adieu

03 januari 2007


Het zit erop. Ik ben baliemedewerker af. Na zes jaar inlichtingenwerk aan de inlichtingenbalie van ‘onze eerste verdieping’ word ik definitief uitgeroosterd. Jammer, maar onvermijdelijk; er is veel werk aan de winkel m.b.t. de digitale bibliotheek en de digitale collecties en er breekt een moment aan dat je simpelweg tijd tekort komt.

Ik zal af een toe nog wel een zaterdagdienst draaien, maar mijn vaste woensdagavond niet meer. Het zij zo. Het voelt toch een beetje als een definitieve overgang naar digitaal inlichtingenwerk. Zelfs Google voelt dat, zoals je kunt zien.

Later meer over alle ontwikkelingen. Nu eerst even lekker strekken die beer.

Het valt me overigens op dat het bijzonder rustig is in de Nederlandse biblioblogosfeer. Is iedereen nog met vakantie wellicht?

@

De afbeelding is van Gooogie.

7 Reacties

 1. Anoniem schreef:

  Wat een prachtige illustratie voor deze stap. Gefeliciteerd.

 2. Anoniem schreef:

  Nu gaan al die klanten je missen! Misschien kun je je “Ask Edwin”-service voor hun verlevendigen met een webcam ofzoiets:-) De rust was mij niet opgevallen. Maar afgezet tegen jouw productie is het altijd rustig in biblioblogosphere..

 3. @ Wouter: Bedankt!

  @ Jan:

  Ik zal hun wel missen in ieder geval 🙂
  We gaan dit jaar wel eens kijken wat we kunnen doen met streaming/chat/digitaal inlichtingenwerk. Lijkt me alleraardigst!

  en ik kan het maar niet laten. Er is veel te veel leuks en interessants…

 4. Danniëlle schreef:

  Aan ene kant jammer, aan de andere kant onvermijdelijk, een mens kan tenslotte niet alles. Maar stiekem toch wel lekker, geen avonddienst meer of maakt je dat niet uit?

  Succes met de nieuwe dingetjes (waarover wij lezers ongetwijfeld volop geïnformeerd worden)!

 5. Anoniem schreef:

  Ik lees dit met zeer gemengde gevoelens. Natuurlijk is het fantastisch dat er tijd is vrijgemaakt voor innovatie.

  Maar ik vind het erg jammer dat er op jullie verdieping alweer een IDM-er uit de front-office verdwijnt.

 6. @ Daan: Daar zeg je zo wat: een van de fijnste aspecten van baliewerk vind ik het onregelmatige. Niets zo prettig als op dinsdag tot drie uur ‘s nachts op kunnen blijven en op woensdag uit kunnen slapen… Van negen tot vijf, vijf dagen lang: dan ben je toch een beetje verloren. Maar goed: a.s. zaterdag is het game event. Toch ook weer een beetje onregelmatig 🙂
  //www.zeeuwsebibliotheek.nl/activiteiten/index.php?url=/activiteiten/index&act_id=511

  @ Henk: dat ben ik wel met je eens. Mooi moment om nieuwe te werven 🙂

 7. Danniëlle schreef:

  @Edwin: Misschien kun je af en toe een avonddienst van een collega overnemen? En alles went…

  Cool event trouwens, ik zal het doorspelen aan collega Super Mario 🙂

Reageer