clear

zoeken

search

Een andere lay-out voor zbdigitaal

27 januari 2007


Gisteren lukte het eindelijk om over te schakelen naar de nieuwe versie van Blogger. Daar wachtte ik al een paar weken op. De conversie zelf verliep heel soepel maar het werd me al snel duidelijk dat ik hier iets meer tijd voor uit zou moeten trekken. Als je de nieuwe mogelijkheden van Blogger goed wilt benutten moet je namelijk ook nog eens overschakelen naar een van de ongeveer 30 ‘templates’ die blogger biedt. Als je kiest voor ontwerpen van derden ontkom je er niet aan om je in de onderliggende code te verdiepen.
Nu weet ik wel een klein beetje hoe html en CSS werken maar van de huidige codes kan ik niet zoveel maken. En de nieuwe versie van Blogger is juist bedoeld om het allemaal eenvoudiger te maken. Ik heb dus gekozen voor de ‘makkelijke’ weg en heb een bestaand ontwerp gekozen om daar vervolgens weer wat zaken aan toe te voegen.

Ik zal jullie verder niet vermoeien met alle perikelen maar er is nog heel veel niet naar mijn zin. Links openen nog in hetzelfde scherm, ik krijg de RSS voor commentaren niet in beeld en het wijzigingen in kleuren en lay-out hebben steeds weer consequenties voor andere elementen op de pagina.
Maar ik heb nu een een hele vrije middag zitten prutsen en vind het wel even leuk geweest. Ik had bijna de overstap naar WordPress gemaakt (waar men zoveel meer mogelijkheden voor de lay-out biedt) maar als ik dat had gedaan had ik me weer moeten verdiepen in redirects en meer van die ellende. En nu ik na een jaartje bloggen net redelijk goed wordt geïndexeerd door Google en andere zoekmachines en de meeste internetverwijzingen lekker lopen, zie ik daar toch maar vanaf. Ik ben er gewoon te weinig geek voor.
Geef mij maar WYSIWYG. Van code krijg je hoofdpijn 🙂

Oh ja. De tags voor Technorati en Delicious zijn ook even weg. Ik gebruik voorlopig maar even de ‘labels’ van Blogger. Eerst maar weer eens op zoek naar het correcte userscript. Valt niet mee, met al die versies overal van.

Afijn. Lima Bravo (lekker belangrijk) allemaal. Maar je kunt er maar zoet mee zijn he.

Kuzzie.

@

2 Reacties

  1. Henk schreef:

    ‘t Ziet er fris uit! Wat die WYSIWYG-editor betreft: misschien kun je iets met die tip van Remco? Fijn dat de overstap verder wel gelukt is. Voor mij is het veel makkelijker om comments te plaatsen.

  2. @ Henk: dank je!
    Het is er inderdaad wel een stuk eenvoudiger op geworden. Zo’n extern programma voor posts is ook best handig maar met de posts op zich heb ik nog niet zoveel problemen (alleen de tags nu even). Het gaat mij meer om het bewerken van het blog, en dan met namen de templates: daar zitten toch veel beperkingen op.

    Wat ik ook minder vind is dat ik moet inloggen met een google-account. Ik zit er nogal eens op en dan blijf je automatisch ingelogd staan op alle Google-diensten. Erg handig weliswaar maar dan hebben die floeperds straks toch een zoekprofiel bij die account en een paar ip-adressen. En dat gunde ik ze eigenlijk niet :-/

    Maar het is wel makkelijk, dat wel!

Reageer