clear

zoeken

search

Het andere inlichtingenwerk deel 3: bibliothecaris bij de CIA

08 oktober 2006


Ik heb best zin om te emigreren. Dan ga ik eens lekker een tijdje vertoeven in het land der vrijen. De CIA zoekt namelijk bibliothecarissen en als ik de beschrijving zo eens lees klinkt dat allemaal erg spannend. Eigenlijk betreft het inlichtingenwerk in dienst van het inlichtingenwerk. De eisen zien er allemaal heel vertrouwd uit maar tussen de regels door proef je toch een zweem van geheimzinnigheid. En of je er niet te veel over wilt vertellen aan je familie…

Maar je kunt meteen online solliciteren op deze goedbetaalde baan. Daarbij word je wel verzocht de cookies van je browser in te schakelen. Ingevulde informatie zou anders zomaar verloren kunnen gaan. Apart.

Maar ik hoef helemaal niet te emigreren constateer ik nu. Ik kan ook gewoon terecht bij de AIVD in Voorburg.

Fascinerende functies, zonder meer.

For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

@

12 Reacties

 1. Wow!ter schreef:

  Ben wat dat betreft ook best wel nieusgierig naar de AIVD lezing tijdens de OCN. Of zou AIVD in dat geval heel wat naders betekenen? Geen flauw benul eingenlijk. Kom jij daar nog langs trouwens?

 2. Volgens mij is dat wel de AIVD die ik ook bedoel. Een meisje dat met mij de deeltijd IDM deed ging daar toen ook werken. Was nog niet zo verkeerd maar haar scriptie mochten wij niet zien. Dat dan weer niet ๐Ÿ™‚

  Ik ga niet naar OCN nee. Het is een beetje kiezen in het najaar altijd…
  Mag donderdag nog wel mee naar //www.mediawijsheid.org

  Daar staat Lessig. Lijkt me ook erg interessant!

 3. Dappere Bas schreef:

  Mocht ik ooit willen/moeten emigreren dan wil ik een baan in Nieuw Zeeland. Of gewoon met mijn 6 miljoen (of hoeveel het ook wezen mag zijn) die ik morgen ga winnen afzakken naar het verre zuiden.

  Denk niet dat ik echt vrolijk word van een baan bij de AIVD. Klinkt spannend maar volgens mij meer vervelend. En je krijgt er ook zo’n zwart wereldbeeld van volgens mij.

 4. Ha! Zwarte wereldbeelden heerschen! Dan raak je tenminste aan de kern ^^

  Maar jij nieuw-zeeland, dan scoor ik peru en omstreken. Of een klein documentatiecentrum over ijsvlakten, in Vuurland…best een summum…

  Yeehaw

 5. Anoniem schreef:

  Ik sluit me graag bij Dappere Bas aan, Nieuw-Zeeland is top! Een leuke baan bij de Auckland City Library lijkt me helemaal het einde… Maar zoals overal is het altijd toch net ff iets anders als je er werkt ipv vakantie vieren… Maar toch, dromen is leuk ๐Ÿ™‚

  D.

 6. Robert schreef:

  Je kan natuurlijk ook bij de MIVD gaan werken ๐Ÿ™‚ Daar zochten ze ook informatiespecialisten. Eรฉn van de leden van de NEDBIB lijst werkt daar.

  Groet,
  Robert

 7. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik ben nog twee maanden beroepsmilitair geweest en volgde toen de militaire basis voor de opleiding tot officier inlichtingenvertaler Russisch. Op de dag dat ik sergeant werd heb ik toch maar ontslag genomen en heb ik mijn dienstplicht uitgezeten als telexist. Ik zag het uiteindelijk toch niet zitten om vier jaar russische tapes te gaan zitten vertalen in de Achterhoek….

 8. robert schreef:

  ๐Ÿ™‚ Wel leuk, dan zou je nu grof geld verdienen als vertaler bij de C&A (die gaan in Rusland filialen openen :))

  Dat centrum is uiteindelijk toch gesloten? Een vergelijkbaar centrum zit nu in Groningen of Leeuwarden. Het leuke vond ik overigens nog dat de landmacht en de marine allebei hun eigen inlichtingendiensten hadden en hetzelfde werk deden. Zo zat op de marinekazerne in Amsterdam heel lang een dienst die het radioverkeer onderschepte en decodeerde.

 9. Ik had (1991) naar de SMID in Ede gemoeten, na die opleiding in Den Bosch. Daarvoor had ik dienstpichtig ook al 3 maanden opleiding gehad in Ede. Die dienst van de Marine heette de Marid volgens mij, maar waar die precies werden opggeleid durf ik ook niet meteen te zeggen…

  Ik weet wel dat dat Russisch wel een beetje achterhaald, begin jaren 90. Ik denk dat er later flink is geschakeld naar het Arabisch.
  De talentest voor die opleiding was erg uitgebreid overigens. Twee dagen in de weer geweest met talen die niet bestaan.
  Beetje surrealistisch was dat ๐Ÿ™‚

 10. Anoniem schreef:

  Dienstplicht is echt wel jaren 90 ๐Ÿ™‚ Wel tevreden met je carriรจreswithch so far?

  D.

 11. ach ja

  je kunt beter boeken rechtzetten dan mensen omleggen ^^

 12. Anoniem schreef:

  @Edwin: Hm, daar heb je wel gelijk in ja! En ‘s ochtends mag je (vooralsnog) zelf kiezen wat je aantrekt die dag ๐Ÿ™‚

  D.

Reageer