clear

zoeken

search

Google video doorzoekt nu ook content van concurrenten

19 juni 2007


In januari vroeg ik mij af wat Google voor plannen had met Google Video, na de overname van YouTube en constateerde dat het een soort zoekmachine was geworden voor video’s in YouTube.

Vandaag lees ik op Ars Technica dat je met Google Video inmiddels ook de content van concurrenten als Yahoo Video en MySpace kunt doorzoeken.

De relevantie van Google Video neemt daarmee weer toe. Een goede zet, lijkt me. Want hoeveel verschillende videosites wil je doorzoeken als je een filmpje zoekt? Gewoon via een enkele interface alstublieft. Dat is wat de moderne zoekende mensch wenscht.

Het aanbod van videomateriaal groeit overigens nog altijd gestaag. Zolang er geen videovisjes komen zal het dat ook wel blijven doen. Boeken lopen wat dat betreft meer gevaar momenteel, door de papiervisjes-plaag. Een merkwaardig plaagdier is het. Wel merkwaardig dat er nu opeens zoveel aandacht voor is. De UvA signaleerde het probleem al in 2002.

@

2 Reacties

  1. marijke schreef:

    edwin, was gisteren nog in de zeeuwse bieb. Mijn oudtse dochter ( die in de bieb in Brielle werkt) maakt op haar weblog jouw blog bekend. Ik kijken, wat een fantastische , interactieve blog heb maak jij. Is dit je werk ? Of vrije tijd?

  2. Dag Marijke,

    Bedankt voor je reactie en het compliment! Jij hebt zelf ook een fraai blog, dat zit wel een beetje in jullie familie, zo lijkt het 🙂

    Vorig jaar december heb ik 8 uur van de ZB gekregen om te bloggen (zie //tinyurl.com/329fmn) maar ik doe het erg graag en schat dat ik zo’n 80 procent thuis doe. De laatste drie berichten heb ik vannacht na twaalven geschreven bijvoorbeeld. En deze reactie schrijf ik thuis, onder het genot van een bakje koffie.

    Het schrijven van de berichten kost nooit zoveel tijd maar het bijhouden van nieuws in de RSS en het reageren op berichten elders kost veel meer tijd.
    Maar het is tijd die ik er graag aan besteed: het is leuk om te doen, het is een weerslag van dingen die ik zelf ontdek en er zijn best al wat terugkerende bezoekers.

    Je woont niet ver weg zag ik. Kom maar een keer op visite op de eerste verdieping, als je nog eens in de buurt bent 🙂

    Groetjes

    Edwin

Reageer