clear

zoeken

search

Een shoutout naar de opdrachtgevers van M.I. Webwerk in 2020

26 december 2020

KRST! Da’s een mooi moment voor een kleine shoutout naar mijn opdrachtgevers van 2020. Want laten we wel zijn: ik mag dan soms een zuigend en ongeleid projectiel zijn, ik ben ook gewoon dankbaar voor vertrouwen, vrijheid én inkomen, als zzp’ert. En eerlijk is eerlijk: vanaf maart hield ik er serieus rekening mee dat er opdrachten weg zouden vallen.

Dat gebeurde gelukkig niet. Per saldo bleef het aantal opdrachten ongeveer gelijk. Sommige projecten eindigden wel dit jaar, maar daar kwamen nieuwe voor in de plaats. Bijna alle opdrachten draaien of draaiden om sociale media en teksten. Zo is dat nu eenmaal gelopen. Dat het allemaal in die hoek zit heeft als groot voordeel dat het vaak makkelijk te combineren is.
M’n dank gaat uiteraard uit naar de volledige organisaties of collectieven die me betalen, maar die hebben allemaal contactpersonen met wie ik vooral schakel. Die zie je op de foto’s.

Bij de VOM (Wij zijn De Stad) is dat voorzitter Frank Bijleveld, bij ZB is het Nellie Oosthoek, en bij Woonboulevard Middelburg Manfred van den Broeke van Fox Parkbeheer.
Bij Fruitshop schakel ik vooral met Michael de Visser, bij Middelburgse & Veerse Bode met Eugene de Kok, bij Weekmarkt Middelburg met Elly Boeckhout, bij M40 Styling & Wonen met Wilma Ewijk, bij De Hypotheekshop met Henk Daalhuizen en bij de Zeeuwse Volksuniversiteit Pollien van der Werff.

Er waren ook kortere of incidentele samenwerkingen. Plan Molenwater eindigde in mei, maar voor Gerard van Keken mocht ik nog wel een bijdrage leveren aan een afsluitend filmpje en document. Die opdracht voor Gemeente Middelburg kwam ooit in beeld dankzij Trude Northolt-van Versendaal. Met Martin Maranus en Marco van der Knaap van M2 Makelaars begón juist een leuke samenwerking. Het magazine van Wij zijn De Horeca kwam dit jaar uit, maar dat werk had ik eind vorig jaar eigenlijk al gedaan, net als Middelburg Winterstad.

Verder werkte ik ook regelmatig of af en toe samen met Klein Café Cliché Middelburg, van makker Marco Doeleman en Sidney Schutte, en met Rens Petiet en Annelien Tange. Ook met makker Machiel van der Plas van Dondr werkte ik natuurlijk veel samen, een enkele keer ook in opdracht. Dankzij Bert Gunter deed ik ook nog een dingetje voor Rabobank.

Zo opgesomd lijkt het best veel, en soms is het dat ook wel, maar nogmaals: ik kan veel dingen combineren. Dan is het ook niet zo erg dat sommige vergoedingen beperkt zijn. Als ik dingen mee kan pikken in werk dat ik toch al doe, dan worden het leuke extraatjes…en kom ik uiteindelijk toch tot een maandbedrag waar ik van en mee kan leven. En door die vrijheid en het vertrouwen kan ik de stad koesteren als kantoor en speelplaats tegelijk ❤

Bedankt allemaal!

Hopelijk en/of vermoedelijk tot volgend jaar!

Reageer