clear

zoeken

search

Zaken zijn zaken, Mijns Inziens

13 maart 2020

Right. Terwijl de wereld al de hele week in de ban is van de Carolusgriep ben ik al de hele week in de ban van m’n zakelijke zelf. Waren het dertig gesprekken? Drieënnegentig? Ik heb geen flauw idee, maar de conclusies zijn glashelder. Eigenlijk al jaren.

Ik ben een ongelooflijke eikel als het gaat om business. Half zakelijk Zeeland meldt zich bij mij voor van alles en nog wat, ik verdien er netto nog minder mee dan een jonge kracht in de horeca of retail.

Mensen schieten in de lach, als ik vertel wat mijn omzet is. Zo’n stukje in de krant? Da’s ongeveer een rondje voor de kompanen in een goed bezette hut. Het is vooral dáárom dat ik zoveel accounts beheer. Tien keer weinig is ook een beetje tenslotte.

Maar goed, het moet dus anders, heel anders. Ik moet toch een soortje van m’n neus gaan maken. Geld voor dingen vragen. Daar zijn alle geleerden het over eens.

En precies dat is m’n zwakte. En m’n chagrijn.

Doe hier nog wat!

Reageer