clear

zoeken

search

Proosten op het Netwerk Digitaal Erfgoed

14 november 2019
‘Je kunt die Mijnsbergen wel uit de bibliotheek halen, maar de bibliotheek nooit helemaal uit Mijnsbergen’.
 
Ik heb veel losgelaten, als het gaat om m’n werk binnen de bibliotheekwereld. Je moet nu eenmaal keuzes maken soms. De laatste stap was, na een jaar of tien, het afscheid van de redactie van het vakblad Informatieprofessional (IP). Het verzorgen van de nieuwsredactie in de zomerperiode zat er dit jaar ook niet meer in.
En tóch kwam IP weer op m’n pad, kort voor de vakantie. De vraag was of ik twee artikelen wilde schrijven voor een special over het Netwerk Digitaal Erfgoed, een organisatie die zich bezighoudt met het koppelen van de online collecties van bibliotheken, archieven en andere erfgoedinstellingen.
 
Dat wilde ik wel. Da’s thematiek naar m’n hart tenslotte. Maar ik twijfelde ook. Ik volg het vakgebied niet meer zo intensief als voorheen. Moest ik het dan wel doen?
 
Toen ik hoorde dat m’n oud-collega van de ZB, Enno, m’n sparringpartner zou zijn ging ik overstag. Hij werkt voor het NDE en is daarom wel goed ingevoerd. Uiteindelijk werd het een interview met hem, op Middelburgse terrassen, en luisterde en keek ik op afstand mee toen hij in Amsterdam sprak met Harry van Vliet, die tien jaar geleden al met het onderwerp bezig was. Zo kwam het toch nog goed. Aanvullend sprak ik ook nog met Demelza van der Maas, van de stichting Heineken Collection. Ook interessant!
 
De special is gratis te downloaden op de site van IP.
 
@

Reageer