clear

zoeken

search

Terug bij de ZB!

01 mei 2019

Het staat helemaal los van die gekke pitch van een paar dagen geleden, maar mooi is het: ik heb een nieuwe opdrachtgever die eigenlijk helemaal niet nieuw is. Vanaf deze maand ga ik de ZB ondersteunen op het gebied van sociale media. Dat is een samenwerking waar ik lang op hoopte maar eigenlijk niet meer op rekende.

Maar zie: dingen en tijden veranderen.

Het is overigens niet zo dat ik na mijn vertrek in maart 2010 nooit meer in de ZB kwam. In de jaren erna werkte ik als freelancer ook nog een paar jaar voor Bibliotheek Vlissingen en Bibliotheek Oosterschelde, en was in die rol onder meer betrokken bij de implementatie van de nieuws websites die er toen kwamen. Later was er ook nog eens een brainstorm over sociale media, en de contacten met veel oud-collega’s bleven ook. Desondanks kwam deze klus als een aangename verrassing. Opeens is er toch weer een lijn met de wereld waar ik 15 jaar lang zo actief in was. Da’s cool! Er is veel veranderd in het gebouw en in de organisatie, maar toen ik er vanmiddag zat voelde het toch een beetje als thuiskomen.

Ik ga de sociale media niet in mijn eentje of hele dagen doen. Het budget is beperkt. Het is echt een ondersteunende rol, zoals ik die ook heb of had bij andere organisaties of bedrijven. Maar in de ZB liggen natuurlijk ook talloze mogelijkheden voor combinaties met mijn werk voor Wij zijn De Stad, Middelburg Dronk, enz. Al die mooie oude foto’s en ander fraais: daar schrijf ik maar wát graag over. Wie weet valt er op dat gebied nog uitgebreider samen te werken.

Rock on!

En die maffe pitch? Heeft die nog iets opgeleverd? Nou, toch wel. In ieder geval een paar afspraken met mensen die mogelijk opdrachten voor me hebben. Of dat allemaal concreet gaat worden durf ik nog niet te zeggen, maar er zitten zeker interessante tussen. Ik ben benieuwd!

Foto leeszaal Molstraat Middelburg 1920: Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, via de net vernieuwde pagina //digitaal.dezb.nl.

Reageer