clear

zoeken

search

Bedankt, IP! Samenwerken met InformatieProfessional, 2007-2019

07 februari 2019

Het eerste nummer van Informatieprofessional (IP) in 2019 is uit. Of zoals hoofd- en eindredacteur Ronald de Nijs me schreef: “Het voelt als het einde van een tijdperk. Echt.”

Nou, dat is geheel wederzijds. Ik vond het altijd prachtig om voor dit blad te mogen schrijven. Ronald en de andere collega’s van IP hebben al die jaren rekening gehouden met mijn eigenaardigheden. Nooit bezocht ik het kantoor, nooit was ik bij een vergadering, en toch was het contact altijd goed. Werken op afstand kan ook prima. En juist door dat vertrouwen zet je je in, doe je je best. Het zou de basis moeten zijn van iedere samenwerking.

Het gegeven dat ik in 2007 debuteerde met een artikel over de virtuele wereld Second Life doet me glimlachen. Het waren de hoogtijdagen van m’n blog ZB Digitaal. Natuurlijk gebeurde er toen niet meer dan nu, maar het was één lange aaneenschakeling van nieuwe diensten en ontwikkelingen die spannend waren om te volgen. Google dat YouTube overnam, de opmars van Wikipedia en de open-source gemeenschap, van Flickr, Twitter en verdomd: Facebook. Ik vond en vind nog steeds dat bibliotheken en andere culturele organisaties daar veel meer mee zouden kunnen en moeten doen.

Ook zo mooi in die periode: m’n platform Bibliotheek 2.0 groeide als kool. Met collega’s uit heel Nederland werden er continu plannetjes gesmeed en ideetjes gelanceerd. Heerlijk.

Maar 12 jaar verder bekijk ik het van veel grotere afstand. Dit nummer gaat over millennials. Tof dat de redactie daar aandacht aan besteedt. Ik hoop oprecht dat die nieuwe lichting de boel lekker op z’n kop gaat zetten.

IP-stukken in het eigen archief:

//edwinmijnsbergen.nl/?s=informatieprofessional

@

Reageer