clear

zoeken

search

Openbare Groepen op Facebook niet (altijd) meer openbaar

27 november 2017

Vorige week kreeg ik een vraag van een organisatie over de online zichtbaarheid van Facebook Groepen. Tot voor kort was het zo dat openbare groepen door iedereen te bekijken waren, ook door mensen zonder Facebookaccount. Dat is nu niet altijd meer zo. Facebook is allerlei veranderingen aan het doorvoeren.

Met een paar testjes merkte ik dat sommige groepen wél en sommige groepen niet zijn te bekijken, als je niet bent ingelogd, maar ik kon nergens een statement van Facebook vinden, die de verandering bevestigt. Vandaag krijg ik door dat een bureau contact zocht met Facebook (kan dat dan?). Het beleid is inderdaad aangepast. Welke groepen worden uitgezonderd is niet helemaal duidelijk. Voor fanpagina’s geldt het sowieso niet.

De les: als je een openbaar platform wilt zijn moet je sterk rekening houden met de grillen van Facebook en kies je beter niet voor een groep. Of je moet er genoegen mee willen nemen dat veel mensen niet kunnen lezen wat er gedeeld wordt binnen jouw groep.

@

Foto.

Reageer