clear

zoeken

search

In beweging, of lachen als een boer met spierpijn

18 maart 2017

Twee jaar terug ging ik eens kijken naar het werk van Peter van Lit, die 50 meter bij ons vandaan woont. Peukje erbij en alles, want het zag er behoorlijk intensief uit allemaal.

Vorig jaar sprak ik Peter een paar keer op straat. Dat ik toch maar eens iets moest gaan doen qua bewegen. En dan niet zozeer met afvallen of spierbundels als doel, maar gewoon, om mijn uithoudingsvermogen weer een beetje op peil te krijgen.

Rond kerstavond, of misschien wel op kerstavond zelf, kwam hij daar op terug. Of ik niet eens naar zijn praktijk Lekker In Je Vel beweegcoach wou komen, om de mogelijkheden eens te verkennen samen? Met mijn volgegoten kerstkop grijnsde ik dat het een knappe vent is, die mij in beweging krijgt.

Op nieuwjaarsdag lag er een kaartje van Peter in de bus. Dat ik welkom was. Weer nuchter besloot ik dat het er maar eens van moest komen. Ik ging. Peter ondervroeg me over mijn wensen en leefpatrroon, filmde mijn houding en loopje en sprak met me af dat hij me 6 weken zou begeleiden.

Dat heeft hij tot afgelopen maandag gedaan en ik kan alleen maar zeggen dat hij dat super deed. Niet zaniken dat ik moet stoppen met roken of eens wat minder moet drinken: hij bouwt voort op dingen die je al doet of wilt doen. Vooral meer doen met al dat gewandel voor Wij zijn de stad, vooral kijken of je de discipline erin kunt brengen, dat werk. En passant leerde hij me wel hoe je met eenvoudige oefeningen de belangrijkste delen van je lichaam weer activeert. Je weet dat soort dingen natuurlijk zelf ook wel, maar het is fijn als iemand je uitlegt wat wel werkt en wat niet, en waarom je houding daarbij zo belangrijk is.

Nu moet ik zelf verder. Met een app vol tips en schema’s, dat dan weer wel. Wie weet ga ik er nog mee verder ook. Aan Peter zal het niet liggen in ieder geval. Een topcoach! Daar ga ik er eens eentje op drinken vanmiddag 🙂

Op bezoek bij…Het Stadse LIJV

4 Reacties

  1. Peter schreef:

    Jij blijft de mensheid verrassen, ga daarmee door 🙂

  2. Michael Minneboo schreef:

    Goed bezig, Edwin. We worden allemaal een dagje ouder en mesen zoals jij en ik zitten veel te veel op onze kont achter een scherm. Ik merk het zelf ook. Thuiswerken levert weinig beweging op. Hoe ik dat oplos? Door bijna elke dag op de hometrainer te gaan zitten (en fietsen natuurlijk, alleen zitten doe ik al genoeg.) Of het echt helpt? Ach, beter dan niets.

    1. Moet zeggen dat ik in die sportschool de cardio-apparaten ook het leukst vind. Maar veel wandelen is toch misschien het beste. Pik je meteen van alles mee ook. Keep it up!

Reageer