clear

zoeken

search

Overstappen van laptop naar Macbook?

10 juli 2016

Het is niet mijn sterkste punt, loslaten. Als ik iets met plezier doe of er tevreden over ben kan ik er jaaaaaaren mee doorgaan. Dat geldt ook voor Windows. Ik ging in 1996 online met Windows 95 en een inbelmodem. Sindsdien kwam er allerlei apparatuur bij in huis, met allerlei prachtige besturingssystemen, maar mijn desktops en later de laptops bleven op Windows draaien. Ik had -en heb- gewoon niet zo veel te zeiken over dat systeem. Zeker niet sinds 7. Waarom zou ik dan overschakelen?

Nu heb ik gisteren een MacBook Pro te leen gekregen, om eens te kijken of dat ook iets voor me is. Dahaag, comfortzone.

Ik heb nu een paar uur zitten spelen en alles naar mijn persoonlijke voorkeuren in zitten stellen en het is waar: ik moet behoorlijk wennen aan al die afwijkende toetsencombinaties, de functies van Apple en aan het veel kleinere scherm en toetsenbord (van 17″ naar 13″).

En toch ben ik al bijna geneigd om te zwichten, want nu ik al mijn accounts heb gekoppeld constateer ik dat ik nog veel efficiƫnter kan werken. De Macbook en de iPhone zijn meteen vriendjes. Alles synchroniseert nu als een malle. En aangezien ik veel van mijn werk met mijn telefoon doe zou het zomaar eens kunnen zijn dat dat de doorslag gaat geven.

@

Reageer