clear

zoeken

search

Een terrasinterview door Ludo Daems

12 mei 2016

Wat de kroeg als tweede huiskamer (of als derde plek, net wat je wilt) zo prettig maakt is het vertrouwde, maar het onderscheid met de eerste huiskamer is juist de mogelijkheid van – en grotere kans op- het onverwachte. Neem nu gisteren. Zitten we net het borreluurtje af te ronden, stelt een oud-medewerker van de zaak een sympathieke Vlaamse heer aan ons voor, genaamd Ludo Daems. Hij vroeg me eerst of hij wat vragen mocht stellen en filmen en vertelde pas achteraf dat hij van de Universiteit van het Leven is. Van Bram Donkers (oud-hoofdredacteur van IP) begreep ik later ook dat hij Ludo in het verleden ook een paar keer interviewde. “Interviews met Ludo Daems zijn vaak gedenkwaardig”, voegde hij er nog aan toe.

Ludo Daems 77 Middelburg

Al googlend ontdekte ik alsnog dat Ludo ook schrijver is (o.a. ‘Passie is wie je bent’ en ‘Het Mysterie van de Schoenveter en de Weg naar de Ontknoping‘) en regelmatig presentaties geeft. Prachtig toch? Aangenaam, Ludo. Als ik eens in Antwerpen trakteer ik u op een bolleke 🙂

Reageer