clear

zoeken

search

Dubai bouwt een enorm boek

05 februari 2016

Hoe is het eigenlijk gesteld met het bibliotheekwerk in Dubai? Die vraag was dus werkelijk nog nooit bij me opgekomen. En ook nu voel ik niet de behoefte om het echt uit te zoeken. Ik vind het voldoende om vast te stellen dat er meerdere bibliotheken zijn die de meer dan twee miljoen inwoners van de stad bedienen, zoals deze openbare bibliotheek.

Maar nu is mijn interesse toch even gewekt. Onlangs werden er plannen gepresenteerd voor een enorme bibliotheek die volgend jaar geopend wordt: de Mohammed bin Rashid Library in Al Jaddaf. Het gebouw, in de vorm van een opengeslagen boek, ziet er behoorlijk spectaculair uit. Deze bibliotheek krijgt zeven verdiepingen en een oppervlakte van 66.000 vierkante meter. De collectie omvat onder meer 1,5 miljoen banden, 2 miljoen e-books en 1 miljoen audioboeken. De bouw van de bibliotheek gaat zo’n 243 miljoen Euro kosten. Voorwaar geen kattenpies.

Meer informatie bij Gulf News en The National.

Gerelateerd:
Dubai, de snelst groeiende stad ter wereld (2006)
De crisis en het boek (2008)

@

1 Reactie

  1. Festina Lente schreef:

    Leuk, en dat in het jaar van het boek!

Reageer