clear

zoeken

search

Vet: remixen maken van de digitale collecties van NYPL

07 januari 2016

Vier jaar geleden schreef ik in de bijdrage Klantvriendelijkheid: gebruikers faciliteren, niet belemmeren over het digitale moois van New York Public Library. Al dat moois wordt doorontwikkeld door het eigen lab.

Dat zo’n lab bestaat zegt genoeg. NYPL heeft een digitaal beleid dat respect afdwingt. Het begint bij een mooie website, maar kijk nu toch ook eens hoe men daar omgaat met de digitale collecties. Die kun je zonder beperkingen downloaden en hergebruiken.

Maar je kunt de collectie ook visualiseren. En je mag remixen! Daarom kunnen er ook prachtige dingen mee gemaakt worden, zoals deze prachtige kaart met historische afbeeldingen van New York.

En zoek je op trefwoorden als ‘Zeeland’, ‘Netherlands’ of ‘Dutch’, dan vind je gewoon hele mooie dingen hoor. Dit is een parel, een lichtend voorbeeld.

Gerelateerd:
Rijksstudio: een website om van te smullen…en van te leren
Gelezen: Remix, of: copyright als achterhaald concept
De open belofte van de Digital Public Library of America

@

Afbeelding:
Lionel Pincus and Princess Firyal Map Division, The New York Public Library. “A chart of the Sea-Coast of ZEALAND from Walcheren to the Macs” The New York Public Library Digital Collections. 1702 – 1707.

Reageer