clear

zoeken

search

Boek: Buitengewone Bibliotheken

01 oktober 2015

Mensen die weblogs en online fora over bibliotheken een aanverwant nieuws volgen weten het: berichten met mooie foto’s van bijzondere bibliotheken worden vaak gedeeld en kunnen rekenen op waardering. Het boek Buitengewone Bibliotheken, van de Engelse journalist Alex Johnson, zou je kunnen omschrijven als een salontafelboek, met een bloemlezing uit zulke berichten. In 240 pagina’s wordt de lezer meegenomen langs ongeveer evenveel foto’s van bibliotheken. Johnson besteedt aandacht aan de grote, zoals die van Birmingham of Kansas, maar ook aan talloze minibibliotheken, thuisbibliotheken, en andere boekenbewaarplaatsen.

Buitengewone Bibliotheken is een heerlijk boek om af en toe doorheen te bladeren. Het kan een inspiratiebron zijn voor iedereen die iets heeft te maken met het vak; van de bibliothecaris tot de architect. Verwacht geen diepgravende teksten over de geschiedenis en maatschappelijke meerwaarde van het instituut. Dit werk is een visuele lofzang op de vele creatieve verschijningsvormen ervan.

@

Reageer