clear

zoeken

search

Museumprijs 2015: stem op het Zeeuws Museum!

14 maart 2015

Twee weken geleden was ik op bezoek bij het Zeeuws Museum in de Abdij om me, in het kader van Wij zijn De Stad en Middelburg Dronk c.s. te laten informeren over de mooie projecten Huis van Herinnering en Onvergetelijk. Ik heb nu eenmaal veel belangstelling voor alles wat je als organisatie kunt met verhalen. Het was een prettig gesprek. Ik vond het vooral tof om te merken dat het museum er ook écht op inzet. Dat klinkt wat vreemd misschien, maar ik heb maar al te vaak bedroefd moeten constateren dat organisaties wel zéggen van alles rondom dat thema te willen doen, maar er in de praktijk nauwelijks werk van maken of prioriteit aan geven. Doe het dan maar gewoon niet.

Nu is het museum onlangs genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2015. Het museum kan daar behalve veel eer ook nog eens een bedrag van 100.000 euro mee winnen. Ik gun het Zeeuws Museum die prijs van harte en heb dus ook gestemd, via //www.museumprijs.nl/zeeuws-museum-middelburg. Dat zouden we toch gewoon allemaal even moeten doen? Het is een kwestie van je mailadres invullen, op een knopje klikken en vervolgens nog een keer op de link in het bevestigingsmailtje. Een eitje!

Ondertussen kijk ik weer eens naar dat filmpje uit 2009, van Job te Veldhuis. Da’s nog altijd een mooie rondleiding, vind ik.

@

Reageer