clear

zoeken

search

Mijn(s) 2014: mei

27 december 2014

Net als in maart stond de maand mei bol van de afspraakjes her en der. Op Mijns Inziens publiceerde ik vooral artikelen die eerder al verschenen in Bibliotheekblad, de PZC en IP, en een paar bijdragen over de toegenomen macht van de grote spelers op internet. De focus lag vooral op het feit dat ik er niet in slaagde te focussen.

Toch was er ook sprake van zaken die mijn aandacht vast wisten te houden. Operatie Badeend bijvoorbeeld. Het was niet mijn idee om die verschrikkelijke Middelburgse bouwput te vullen met plastic eendjes, maar toen ik er over las was ik er wel als de kippen bij om het idee via online kanalen verder te verspreiden. We gaven zelf natuurlijk ook het goede voorbeeld, door eendjes te kopen en een paar netjes te verloten op Ik geef weg – Walcheren. Het was een lieve actie, die verder niet veel om het lijf had, maar de regionale media besteedden er veel aandacht aan en juist omdat het een lieve actie was kwamen complete gezinnen in beweging. Het interessante was mensen die elkaar helemaal niet zo goed kenden achter de schermen met elkaar in gesprek gingen over mogelijke activiteiten. Een architect, een communicatieadviseur, een raadslid, een paar ondernemers. Er broeide iets. Het deed mij nadenken over burgerparticipatie en over de vraag in hoeverre gemeenten daar nu daadwerkelijk iets mee willen doen.

Of de actie er invloed op heeft gehad zullen we wel nooit weten, maar feit is dat de put nu eindelijk is dichtgegooid met 500 vrachtauto’s zand. Je kunt dan nog mopperen dat een grasveld van 20 miljoen wel erg prijzig is, en dat er nog zoveel meer gedaan had kunnen worden, maar het bouwbedrijf heeft nog steeds het recht om daar te gaan bouwen en zal dat voorlopig niet gaan doen (waarschijnlijk). Dan is het toch veel beter dat deze lelijke puist nu eindelijk is uitgeknepen.

@

Afbeelding: Costa Dvorezky

Reageer