clear

zoeken

search

Mijn(s) 2014: februari

14 december 2014

Het blogarchief van de korte maand biedt niet al te veel aanknopingspunten. De agenda op de telefoon maakt meer duidelijk wat dat betreft. Het was een periode van deadlines en afspraakjes, maar ook van een knappe reeks weinig belangrijke zaken. Niets wijst echter op dieptepunten, integendeel.

Aardig was het om te merken dat ‘online’ nog steeds veel impact kan hebben en tegelijkertijd ook weer niet. Ik vond het natuurlijk best stoer dat een groep andere Twitteraars mij bovenaan een lijstje van invloedrijke Zeeuwse Twitteraars zetten, maar dat artikel relativeerde die positie en de betekenis ervan ook meteen. Toch leerde ik ook in februari dat online uitingen veel vruchten af kunnen werpen. Het artikel leidde er wel toe dat de Gemeente Middelburg contact met me zocht. Dat resulteerde in spontane borreltjes met communicatiemedewerkers maar ook in een zeer serieus oppakken van een schuimbekkend bericht over parkeren in Middelburg Centrum. Mensen over de vloer en het wijzigen van de situatie ter plekke. Prima! Dat ik een paar weken later een interne nieuwsbrief van de Gemeente las waarin de kwestie als communicatiecase werd beschreven vond ik alleen maar mooi. Je moet niks overschatten, maar tegelijkertijd wordt er meer gelezen dan je denkt. Maanden later kreeg ik ook nog de vraag of ik er voor voelde een offerte uit te brengen voor het verzorgen van een inleiding sociale media. Dat dan weer niet, uiteraard. Daar ben ik nog steeds niet voor te porren, tenzij we meteen aan de slag gaan, in kleine teams.

Sommige mensen vinden het niet slim, dat ik mijn afkeer van het grotere werk en het eenrichtingsverkeer niet af en toe terzijde schuif. Een ZP’er kan zich dat niet permitteren, is de redenering. Ik neem het risico desondanks toch. Al moet ik ook toegeven dat verhalen in zalen ook heel mooi kunnen zijn. Luisteren naar mannen als de gebroeders Antheunisse, in een stampvol cafĂ©. Dat is mooi hoor. Zoals het online ook mooi is om uit het grote ruisen de menselijke factor te filteren, en de boeiende verhalen. Door de overvloed blijft dat duivels lastig, maar het is meestal de moeite waard.

Gerelateerd:
Mijn(s) 2014: januari

@

Afbeelding: F. Scott Hess

2 Reacties

  1. Peter de Kock schreef:

    Leest: 'Sommige mensen vinden het niet slim, dat ik mijn afkeer van het grotere werk en het eenrichtingsverkeer niet af en toe terzijde schuif.' Volgens mij is dat nou juist wat jou tot Edwin maakt. Ga er alsjeblieft mee door, het is een voorbeeld.

  2. Dank je Peter, ik doe mijn best om te handhaven op die manier. Moet kunnen, volgens mij…

Reageer