clear

zoeken

search

Hoe Reddit Dante redde: een fantastisch internetverhaal

03 november 2014

Persoonlijk heb ik me er altijd ver van gehouden, maar ik wist wel: Reddit is een internetfenomeen, een online gemeenschap van formaat. Het is uiteraard ook een bron van een heleboel onzin en ellende, maar achter al die anonieme gebruikersnamen gaan soms ook geweldige verhalen schuil.

Zo ook het verhaal van de aan lager wal geraakte Dante Orpilla, die op een gegeven moment nog verder in de problemen raakte toen hij een vriendin wilde helpen, en daardoor gepakt werd voor een drugsdeal. Maar Dante kan goed tekenen, en nog voor zijn veroordeling ontdekte hij Reddit. Die community werd zijn redding.

Ik kan The greatest story Reddit ever told iedereen aanbevelen. Het is een prachtig tegengeluid voor al die verhalen over trollen en de korte aandachtspanne online. Dit gaat over die andere kant van het web. Dit gaat over wildvreemden die elkaar helpen omdat het kan. Dit gaat over de mensen achter al die avatars.

Gerelateerd:
Reddit, een gigant
All your base are belong to us en andere hilarische Internetfenomenen
Online gemeenschappen met een episch karakter

@

Afbeelding: Dante Orpilla

Reageer