clear

zoeken

search

Deel & Ulrum: een paar dagen te gast in Groningen

30 september 2014

Weet je nog? In mei 2012 waren we te gast in Terhole, Zeeuws-Vlaanderen, voor het project Krot of Kans. Ruim twee jaar later is de projectleider van toen, Petra de Braal, een vergelijkbaar project rondom krimp gestart in het dorpje Ulrum in Groningen. Het heet Deel & Ulrum.

Petra en Sonja Barentsen nodigden me begin dit jaar ook voor dit project uit. Dat leek me als vervolg erg leuk, maar ik wist ook dat m’n lief er niet meteen enthousiast van zou worden. Zij vond één keer experimenteren wel voldoende. Toen bedacht ik dat Peter de Kock dit misschien wél interessant zou vinden. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. We gingen in op de uitnodiging. ‘Ergens in het najaar’ zouden we gaan.

Inmiddels is het zover. Gisteren zijn we aangekomen in Ulrum. We zijn nog niet heel veel op pad geweest maar we doen desondanks veel indrukken op. We zijn gewend aan het grote pand waar we verblijven, we lezen van alles over het project in de documentatie die hier in het kantoor is te vinden en de laptops zoemen hier net zo vertrouwd als thuis. Prima zo.

Waar #deelnulrum precies over gaat lees je op de projectpagina. Als je het leuk vindt om onze indrukken te volgen kun je terecht op het weblog van het project, en uiteraard op Twitter. Ook op Facebook en Instagram delen we wel wat dingetjes, maar dan in mindere mate. Wat in ieder geval aardig is om te constateren: als Zeeuw herken je best veel, in Groningen. Ik ben benieuwd hoe ver dat gaat.

Hoe dan ook: weest allen welkom.

@

4 Reacties

  1. Michael Minneboo schreef:

    Grappig project. Was ook een mooi onderwerp geweest om een Daily Webhead video over te maken, besef ik me terwijl ik je blogpost lees.

  2. We zijn er tot vrijdag Michael, en plek zat. Kom je? 🙂

  3. Michael Minneboo schreef:

    @Edwin: Als ik tijd had gehad deze week, was ik even langsgekomen. 🙂

  4. Haha, we hadden het er gisteren nog even over. Komt wel weer eens goed vroeg of laat. Succes met het program!

Reageer