clear

zoeken

search

Gezocht voor een documentaire: herinneringen aan Tienertoer

29 augustus 2014

Over de waarde van een/mijn blogarchief schreef Ernst-Jan Pfauth een paar jaar geleden in zijn boek Sex, Blogs & Rock-‘n-Roll. Behalve een fijn naslagwerk is zo’n blogarchief echter ook een goed middel om gevonden te worden. Door journalisten bijvoorbeeld. Zo belandde ik eens in Nieuwe Revu, in een artikel over gameverslaving, in artikelen van verschillende kranten en belde NCRV ooit of ik wilde deelnemen aan een discussie in Rondom 10, over het gevaar van kerncentrales. Ook deze week werd ik gevonden, door documentaire researcher Ellen Vloet. Zij schreef me dat ze op zoek was naar verhalen van mensen die goede herinneringen bewaren aan tienertoer, voor een documentaire die wordt gemaakt in opdracht van de NS.

Ze was bij mij terecht gekomen na het vinden en lezen van een blogpost uit 2008, getiteld Tagging, maar dan zoals vroegâh. In die post vertelde ik iets over mijn jeugdige avonturen als uitkijkpost voor twee graffitiminnende makkers en verwees ik terloops naar onze uitstapjes met de goedkope Tienertoerkaarten van toen. Wij kochten Tienertoerkaarten om elpees te scoren bij Boudisque in Amsterdam en vervolgens de graffitikunsten van anderen te bewonderen in steden als Rotterdam, Leiden, Utrecht en Amsterdam.

Daar wilde Ellen graag meer over weten. Vanochtend belden we daarom even, zodat ik mijn verhaal wat uitgebreider kon doen. Het was wat je noemt een prettig gesprek. Wat er uit voortkomt weten we nog niet; we zien wel. Maar: Ellen wil graag met meer mensen in contact komen die hun herinneringen aan Tienertoer willen delen. Daar help ik haar graag bij. Haar oproep:

Omdat het spoor 175 jaar bestaat wil de NS graag herinneringen op halen. Daarom wordt er gewerkt aan een korte documentaire over de Tienertoer. Mijn naam is Ellen Vloet en ik werk als documentaire researcher mee aan dit project. Aan mij de taak om mooie verhalen te vinden. Voor deze film zoek ik mensen die hun herinnering aan de Tienertoer en de jaren 70/80 met ons willen delen. Ik ben benieuwd met wie je op reis ging, of jullie elkaar nog zien en welke plekken je bezocht.  Misschien ben je diegene met wie je toen reisde wel uit het oog verloren. Wij sporen hem of haar dan op zodat jullie de reis van toen weer kunnen herbeleven. De film krijgt een hoog ‘feel-good’ gehalte en zal uiteindelijk worden vertoont via internet.  Als je interesse hebt vertel ik  er graag meer over het project en praten we verder over je mooie, grappige, persoonlijke herinneringen uit die tijd. Reacties mogen voor 5 september naar ellen.vloet@gmail.com of je kan bellen op 06-24708039

Schroom niet en neem contact met haar op. Er is maar weinig leuker dan nostalgie, tenslotte 🙂

@

Oude posters tienertoer: Geheugen van Nederland

Reageer